Aubergine met paddenstoelen en tarwe. Ben je gek op aubergines en wil je er eens iets bijzonder mee maken, probeer dan dit heerlijke auberginegerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 1 aubergine
- 2 el sojasaus
- 2 el appelstroop
- 250 gr kastanjechampignons
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 30 gr gedroogde cranberries
- 100 gr gekookte tarwekorrels
- 4 takken peterselie
Dressing
- 1 el appelstroop
- 3 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 2 el appelazijn
- peper
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor in een pannetje te doen. Warm dit op het vuur op, zodat je alles kunt mengen met elkaar. Breng op smaak met peper.
Spoel de aubergines schoon, dep ze droog en snijd ze in de lengte doormidden.
Kerf dan kruislings in het vruchtvlees. Lepel de sojasaus en appelstroop hierop en leg ze op een ovenschaal. Schuif ze in de oven en rooster ze in ongeveer 35-45 minuten gaar.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze doormidden. Hak de knoflook fijn. Bak de paddenstoelen in een koekenpan in een scheutje olijfolie met de knoflook goudbruin.
Doe op het laatst de cranberries en tarwekorrels erbij en bak ze nog even mee.
Lepel dit mengsel op de borden en leg er een auberginehelft op.
Giet de dressing erover en garneer met wat gehakte groene kruiden.