Deze Arabische rode linzensoep is een onwijs lekkere en mega vullende maaltijdsoep!
Ik heb in de soep Sucuk worstjes gebruikt. Deze kan je kopen in een Turkse winkel. Maar als alternatief kan je ook een chorizoworst gebruiken. Ook de paprikapuree en rode linzen komt uit de Turkse supermarkt, maar ik zag dit laatst ook bij onze lokale AH staan. Als je de paprikapuree het niet kan vinden, neem dan een blikje tomatenpuree.
Mijn man vroeg terwijl we de soep aan het eten waren: is dit de Arabische versie van onze snert? Ja eigenlijk had hij wel een beetje gelijk. Arabische snert op tafel vanavond. Ook bij jullie? Probeer het maar, je zult er geen spijt van krijgen.
En nog zo’n lekkere stevige en vullende soep is deze Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi. Hollandse snert met een twist.
Ingredients
- 450 gr rode linzen
- 1 wortel, geraspt
- 3 à 4 Sucuk worstjes, in plakjes gesneden
- 1 rood pepertje, zonder zaadjes en fijngesneden
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 el (gerookte) paprikapoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 ltr groente- of kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el paprikapuree
- olijfolie om in te bakken
- peper en zout
- 4 el Griekse yoghurt
- ½ citroen
- 4 takken verse koriander
Instructions
- Spoed de rode linzen schoon en laat ze ongeveer 3 uur weken in koud water.
- Fruit de gesnipperde ui en de plakjes worst in een grote soeppan aan.
- Doe het pepertje, knoflook, geraspte wortel en alle specerijen erbij en bak dit een minuutje mee. Voeg nu de paprikapuree, tomatenblokjes en ¾ liter bouillon erbij.
- Breng zachtjes aan de kook en doe de linzen erbij. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Vind je de soep te dik, dan voeg je nog wat bouillon toe.
- Rasp de citroen en pers het sap eruit, meng dit in de yoghurt.
- Schep de soep in mooie kommen en doe er een dot yoghurt op een paar verse korianderblaadjes. Lekker met Turks brood.