Arabische rode linzensoep. Deze Arabische rode linzensoep is een onwijs lekkere en megavullende maaltijdsoep! Probeer het eens.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Midden Oosten
- 450 gr rode linzen
- 1 wortel, geraspt
- 3 à 4 Sucuk worstjes, in plakjes gesneden
- 1 rood pepertje, zonder zaadjes en fijngesneden
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 el (gerookte) paprikapoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 ltr groente- of kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el paprikapuree
- olijfolie om in te bakken
- peper en zout
Erop
- 4 el Griekse yoghurt
- ½ citroen
- 4 takken verse koriander
Spoed de rode linzen schoon en laat ze ongeveer 3 uur weken in koud water.
Fruit de gesnipperde ui en de plakjes worst in een grote soeppan aan.
Doe het pepertje, knoflook, geraspte wortel en alle specerijen erbij en bak dit een minuutje mee. Voeg nu de paprikapuree, tomatenblokjes en ¾ liter bouillon erbij.
Breng zachtjes aan de kook en doe de linzen erbij. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Vind je de soep te dik, dan voeg je nog wat bouillon toe.
Rasp de citroen en pers het sap eruit, meng dit in de yoghurt.
Schep de soep in mooie kommen en doe er een dot yoghurt op een paar verse korianderblaadjes. Lekker met Turks brood.