Aardbeien hibiscus mocktail

Deze Aardbeien hibiscus mocktail kan je ook een ijsthee noemen. Maakt niet uit, het is in ieder geval een heerlijk verfrissend drankje voor een warme dag.
Ik had in Turkije een grote zak gedroogde hibiscusbloemen gekocht en wilde daar natuurlijk gelijk mee aan de slag in de keuken. We zijn daar naar een lokale markt gegaan in een dorpje in de buurt. Deze markt was voor mij het hoogtepunt van de reis. Zoveel kleur en zoveel prachtige producten. Overal mocht ik proeven, heerlijk!
Natuurlijk kan je ook zakjes hibiscusthee gebruiken, maar ik had die lekkere blaadjes. Het wordt een prachtig dieprood drankje, die het goed zal doen bij jouw gasten.

 

Aardbeien hibiscus mocktail
Het lijkt een ingewikkeld recept maar dat valt reuze mee. Hibiscusthee is gemaakt van de rode kelken van de hibiscus. Het heeft een behoorlijk zuurtje, de smaak lijkt een beetje op cranberry. Als je er thee van trekt, geeft dit niet alleen een prachtige rode kleur, maar het is ook nog eens super gezond voor je. Je kunt de thee warm of koud drinken. Het heeft wel iets zoets nodig in de vorm van honing of agave. Doe hiervan zoveel erin als jij lekker vindt. Het zoete van de rijpe aardbeien helpt natuurlijk ook mee.

 

Hierbij de voordelen van hibiscusthee op een rijtje:
– het verlaagt je bloeddruk
– het zit vol met zeer krachtige antioxidanten
– het verlaagt je cholesterol
– het is goed voor je lever (ontgiften)
– en het is goed voor de lijn.

 

Heel veel redenen om vaker hibiscusthee te drinken of deze heerlijke aardbeien hibiscus mocktail te maken.
Dit drankje blijft ongeveer twee à drie dagen goed in de koelkast.

 

Hibiscus recepten

 

En omdat aardbeien zo goed gaan met hibiscus, heb ik nog een zalig recept voor een Aardbeien en hibiscus granita voor jullie. Snel maken dus!

Aardbeien hibiscus mocktail. Je kunt dit ook een ijsthee noemen, maakt niet uit. Het is een heerlijk verfrissend drankje met een prachtige dieprode kleur.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Midden Oosten, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr aardbeien
  • 25 gr hibiscusblaadjes
  • 4 el honing
  • ijsblokjes
  • 8 aardbeien
  • 1 limoen
  • 4 takken munt

Instructies
 

  • Spoel de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en prak de aardbeien.
  • Kook een liter water in een waterkoker of pannetje. Roer hierdoor de hibiscus, geprakte aardbeien en honing. Laat dit een kwartiertje trekken (niet langer).
  • Giet het mengsel dan door een fijne zeef en laat het afkoelen. Schenk het dan in een fles en zet die in de koelkast.
  • Doe een paar ijsblokjes in de glazen en schenk het drankje hierin. Snijd de aardbeien in stukjes en de limoen in partjes of plakjes.
  • Doe dit in de glazen en garneer met een takje munt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating