Ruby chocolade of roze chocolade is na de pure, melk en witte chocolade de vierde chocoladesoort. Het heeft een prachtige natuurlijke roze kleur, zonder toegevoegde kleurstoffen en/of smaakstoffen. De cacaobonen hebben een roze/rode kleur en daardoor is de chocolade roze. De smaak heeft een hint van rood fruit. Deze chocolade is in 2018 door de welbekende firma Callebaut op de markt gebracht. Ik heb al te lekkere bonbons met deze chocolade gemaakt en vandaag ben ik gaan experimenteren met Ruby chocolade ijs.
IJs zonder ijsmachine
Ik maak ijs op een hele simpele manier waarbij je geen ijsmachine nodig hebt. Alleen een beetje geduld, want het ijs moet natuurlijk wel opstijven in de vriezer. Dit is echt ontzettend lekker ijs geworden, je proeft nog heel goed de smaak van deze bijzondere soort chocolade.
Ik heb er nog een scheutje blanke chocoladelikeur doorheen gedaan, voor wat extra chocoladesmaak. en het voordeel van de likeur is, dat hierdoor het ijs lekker zacht en smeuïg blijft, dus niet al te hard bevroren is. Voor de kleintjes laat je de likeur natuurlijk achterwege.
Ice ice baby
Op de site kan je nog meer heerlijke ijsrecepten vinden die ik op deze manier gemaakt heb. Het is zo simpel, je klopt de slagroom op met gecondenseerde melk, voegt smaakje(s) en sterke drank toe en je hebt zelf ijs gemaakt. Hoe makkelijk is dat! Ik zou zeggen probeer het eens en ga experimenteren met de verschillende smaken. Maar eigenlijk moet je het niet doen wat wow, wow ….. het is veel te lekker!
Een veel gezonder ijsje – maar ook erg lekker – is dit Mango yoghurt softijs met kokos. Dit ijs kan je ook maken zonder ijsmachine, je hebt hiervoor wel een goede keukenmachine nodig.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Ruby chocolade ijs:
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 200 gr ruby chocolade
- 400 ml gecondenseerde melk
- 1 flinke scheut crème de cacao
- 125 gr frambozen
Instructies
- Doe de slagroom in een pan en laat dit net tegen de kook komen.
- Zet het vuur uit en doe de ruby chocoladedruppels bij de hete room.
- Laat dit even staan en roer dan met een spatel de chocolade door de room totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
- Laat het dan afkoelen, giet het dan in een kom en zet afgedekt in de koelkast.
- Als het chocolademengsel koud is, giet het blikje gecondenseerde melk erbij en klop met een mixer het mengsel half stijf (niet te lang kloppen anders gaat het in de schift!).
- Giet er dan een flinke scheut likeur bij en meng dit erdoor.
- Doe het in een afsluitbare diepvriesbakje en zet dit in de vriezer.
- Laat het ongeveer 6 uur opstijven in de vriezer. Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en lepel het ijs uit het bakje.
- Serveer het ijs met een paar frambozen en eventueel een takje munt.
- Enjoy!


