Ruby chocolade ijs. Maak eens een heel bijzonder ijs van de mooie roze ruby chocolade. Helemaal niet moeilijk, maar oh zo lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 20 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
- 500 ml slagroom
- 200 gr ruby chocolade
- 400 ml gecondenseerde melk
- 1 flinke scheut crème de cacao
- 125 gr frambozen
Doe de slagroom in een pan en laat dit net tegen de kook komen.
Zet het vuur uit en doe de ruby chocoladedruppels bij de hete room.
Laat dit even staan en roer dan met een spatel de chocolade door de room totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
Laat het dan afkoelen, giet het dan in een kom en zet afgedekt in de koelkast.
Als het chocolademengsel koud is, giet het blikje gecondenseerde melk erbij en klop met een mixer het mengsel half stijf (niet te lang kloppen anders gaat het in de schift!).
Giet er dan een flinke scheut likeur bij en meng dit erdoor.
Doe het in een afsluitbare diepvriesbakje en zet dit in de vriezer.
Laat het ongeveer 6 uur opstijven in de vriezer. Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en lepel het ijs uit het bakje.
Serveer het ijs met een paar frambozen en eventueel een takje munt.
Enjoy!