Geitenbrie uit de Oven

Via social media ben ik in contact gekomen met Boor. Boor is samen met haar man Bart eigenaar van een ontzettend leuk vakantieverblijf Domaine Malpas in de Aveyron in het zuiden van Frankrijk. In het hoogseizoen kunnen de gasten twee keer per week aanschuiven aan hun eettafel. Boor kookt dan een 4-gangen menu. Omdat ze zo vaak de vraag kreeg naar haar recepten, plaatst ze die nu op haar site. Middels een food swap georganiseerd door Mandyandmore mocht ik een recept van Boor maken. Het is deze geitenbrie uit de oven geworden.

Nu heeft Boor dit recept ook weer via via gemaakt, daarom ga ik nog een heerlijk recept van haar maken. Wordt vervolgd dus.
Het recept van Boor heet Geitencamembert uit de oven. Alleen kon ik geen geitencamembert vinden in ons dorp. Maar zag ik wel deze schattige kleine geitenbrie liggen en heb die toen maar gekocht voor dit recept. Natuurlijk kan je ook een ‘gewone’ camembert of ronde brie kopen. Alleen hoe groter de kaas, hoe langer dat het in de oven moet.
Wij hebben elk een kaasje gegeten met brood en sla erbij, een compleet vegetarisch menu dus. Maar het is natuurlijk ook leuk als voorgerecht of borrelhap.

 

Recept Geitenbrie uit de Oven:

Geitenbrie uit de oven. Wat dacht je van een heerlijke warme geitenbrie met knoflook en rozemarijn uit de oven als borrelhap? Niet verkeerd toch?
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hapjes, Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine geitenbrie's
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • peper
  • stokbroodje
  • groene salade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg elke geitenbrie op een stukje bakpapier en leg dit eventueel in een ovenschaaltje.
  • Snijd een kruis in het kaas en lepel hierin de witte wijn. Steek de rozemarijn en knoflookplakjes in de sneetjes. Draai er wat peper uit de molen boven.
  • Pak de kaasjes in het papier en zet ze in de voorverwarmde oven. Bak de kaasjes ongeveer 10 minuten, vouw het bakpapier dan open en bak ze nog 5 minuten af.
  • Serveer ze met een stokbroodje en een lekkere salade. Serveer direct en smullen maar.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating