Geitenbrie uit de oven. Wat dacht je van een heerlijke warme geitenbrie met knoflook en rozemarijn uit de oven als borrelhap? Niet verkeerd toch?
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hapjes, Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
- 2 kleine geitenbrie's
- 2 el droge witte wijn
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- peper
- stokbroodje
- groene salade
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Leg elke geitenbrie op een stukje bakpapier en leg dit eventueel in een ovenschaaltje.
Snijd een kruis in het kaas en lepel hierin de witte wijn. Steek de rozemarijn en knoflookplakjes in de sneetjes. Draai er wat peper uit de molen boven.
Pak de kaasjes in het papier en zet ze in de voorverwarmde oven. Bak de kaasjes ongeveer 10 minuten, vouw het bakpapier dan open en bak ze nog 5 minuten af.
Serveer ze met een stokbroodje en een lekkere salade. Serveer direct en smullen maar.