Ga terug
+ servings
Geitenbrie uit de oven. Wat dacht je van een heerlijke warme geitenbrie met knoflook en rozemarijn uit de oven als borrelhap? Niet verkeerd toch?
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hapjes, Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine geitenbrie's
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • peper
  • stokbroodje
  • groene salade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg elke geitenbrie op een stukje bakpapier en leg dit eventueel in een ovenschaaltje.
  • Snijd een kruis in het kaas en lepel hierin de witte wijn. Steek de rozemarijn en knoflookplakjes in de sneetjes. Draai er wat peper uit de molen boven.
  • Pak de kaasjes in het papier en zet ze in de voorverwarmde oven. Bak de kaasjes ongeveer 10 minuten, vouw het bakpapier dan open en bak ze nog 5 minuten af.
  • Serveer ze met een stokbroodje en een lekkere salade. Serveer direct en smullen maar.