Hazelnoot Koffiemuffins

Het was een tijd geleden dat ik muffins had gebakken, dus op een druilerige zondag toch maar weer eens aan het bakken geslagen. Heel bijzonder is het dat door de hazelnoten deze muffins een lekkere nootachtige smaak krijgen. Dus snel een keertje deze heerlijke hazelnoot koffiemuffins maken! Serveer het bij de koffie of thee, of zelfs ’s morgens vroeg als ontbijt zijn ze ook erg lekker.
Een verwenontbijtje zullen we maar zeggen.
Als je denkt dat je niet bakken kunt, ga dan eens met muffins aan de slag. Dit luistert allemaal niet zo nauw, het beslag hoeft niet superglad te zijn en toch maak je dan een lekkernij. Laat je mij weten of het gelukt is?

Muffins

Ik heb heel veel heerlijke muffinrecepten op de site staan. Probeer eens deze:

  1. Chocolade banaan muffins
  2. Pastinaakmuffins met topping
  3. Ricotta, citroen en maanzaad muffins
  4. Appeltaart muffins met rozijnen

Tips:

  • Ik heb hele grote muffinvormpjes gebruikt, hierdoor kon ik maar 8 muffins maken.
  • Maar als je normale papieren muffinvormpjes gebruikt, is het beslag wel voldoende voor 12 stuks

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Hazelnoot Koffiemuffins:

Hazelnoot koffiemuffins. Deze hazelnoot koffiemuffins zijn heerlijk bij een kop koffie of thee of zelfs lekker als ontbijt. Probeer ze eens!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gr hazelnoten + extra
  • 2 eieren
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 150 gr (volkoren) bakmeel
  • 3 sticks oploskoffie mocca
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 180˚C. Leg papieren vormpjes in de muffin bakblik.
  • Rooster de hazelnoten in een droge antiaanbakpan en laat dan afkoelen. Hak de hazelnoten in een keukenmachine fijn tot meel. Hak de rest van de hazelnoten fijn met een mes.
  • Klop de eieren met de suiker luchtig in een grote kom. Voeg dan de olie en yoghurt toe en mix dit erdoor.
  • Meng nu handmatig hazelnootmeel, bakmeel, koffiepoeder, bakpoeder en erdoor.
  • Lepel het mengsel in de vormpjes en bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven (controleer na 25 minuten met een satéprikker of de muffins gaar zijn).
  • Neem de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Je kunt de muffins ongeveer 3 dagen afgesloten (buiten de koelkast) goed houden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating