Vandaag een makkelijke maaltijd omdat ik de hele dag al in de keuken heb gestaan. Heb deze rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas gemaakt van een bieten tortilla die ik in onze supermarkt zag liggen. Natuurlijk kan je deze tortilla als wrap gebruiken of er een quesadilla van maken, maar ik had gelijk dit gerecht in mijn hoofd toen ik die rooie rakkers zag liggen. Mooie kleuren bij elkaar en het smaakte heerlijk. Ik had nog een potje uienconfijt van de Kerstdagen over en heb dit als ‘bodembedekker’ gebruikt. Maar ik denk dat verse roomkaas uitgesmeerd er ook wel lekker op is. Je kunt ook zelf uiringen zachtjes stoven, een scheutje balsamico erbij voegen en laten inkoken en dit op de bodem uitsmeren. Wat jij wilt.
Je kunt gekookte bieten voor dit recept gebruiken, maar ik heb de bietjes gepoft in de oven. Hoe je dat kan doen, lees je hier.
Ingrediënten
- 200 gr bimi
- 5 bieten tortilla's
- 180 gr geitenkaas, op rol
- 45el uienconfijt
- 3 kleine bietjes, gepoft
- 175 gr sojaboontjes
- 5 eieren, gekookt
- 90 gr Parmigiano flakes
- 1 bakje kiemgroente
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Kook de bimi ongeveer 1 minuutje. Giet af en besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout over.
- Snijd de geitenkaas in dunne plakjes. Besmeer de wraps met een lepel uienconfijt en verdeel plakjes geitenkaas hierop.
- Snijd de bietjes in kwarten. Verdeel de bietjes, bimi, sojaboontjes, zachtgekookte eieren en een beetje Parmigiano flakes over de wraps. Giet er een klein beetje olijfolie over en leg de wraps in de oven en bak ongeveer 5 minuten.
- Haal ze uit de oven en leg er wat kiemgroente op, serveer direct.


