Maak deze overheerlijke honing limoen kippenvleugels, knapperig, zoet, zuur en een beetje pittig tegelijk. Dit wil je proeven! Ze zijn supersimpel om te maken en een gegarandeerd succes. Vergeet alleen de servetten niet!
Deze kippenvleugels zijn elke keer weer een hit! Ik heb ze nu al drie keer gemaakt en ze zijn altijd i n no-time op. Je hebt geen dipsaus nodig, want ze zijn zo al lekker van zichzelf. Ik vind het heerlijk dat ze gebakken zijn in plaats van gefrituurd. Als ze klaar zijn, zie je al het vet dat eraf is gedruppeld is.

 

Sticky wings

Deze knapperige kippenvleugels zijn de perfecte snack! Het kleverige honinglimoenglazuur tilt ze naar een hoger niveau.
Ik heb drie woorden voor je: plakkerig, knapperig en heerlijk! Deze kippenvleugels zijn een leuke optie voor bij de borrel. Je kunt ze natuurlijk ook als voorgerecht maken.
Deze manier om de vleugels te bereiden is de beste die ik heb gevonden. Voor mij moet het vel knapperig zijn.
Ik blijf bijna altijd bij mijn vertrouwde Buffalo wings, maar besloot onlangs om iets nieuws te proberen. De combinatie van smaken in deze marinade is zo ontzettend lekker en een verfrissende afwisseling. Omdat deze vleugels gebakken en niet gefrituurd zijn, zijn ze ook nog eens beter voor je!

Kippenvleugels zijn de laatste tijd in mijn gedachten. Misschien komt het gewoon doordat kippenvleugels waanzinnig lekker zijn en ik ze al veel te lang niet meer heb gegeten. Hoe dan ook… kippenvleugels zijn hier in huis een succes.
Over het algemeen geef ik de voorkeur aan kipdijfilets, meer vlees weet je wel? Maar ik heb ook een speciaal plekje in mijn hart voor kip met bot.

Voor deze nieuwe variatie op mijn klassieke wings besloot ik chilivlokken, honing en limoen te gebruiken. De kippenvleugels worden ingesmeerd deze marinade. Een het snufje limoenschil voegt meer zure limoensmaak en een heerlijk citrus-aroma toe aan de kip.

Je kunt hele kippenvleugels gebruiken voor dit recept, of ze doormidden snijden zoals ik nu gedaan heb. Ze zijn makkelijker te eten en het verkort de bereidingstijd een beetje.

 

Erbij:

Wat te serveren bij gemarineerde kippenvleugels. Deze kippenvleugels zijn het perfecte voorgerecht of fingerfood voor feestjes, maar ik je kunt ze als hoofdgerecht met een bijgerecht of twee serveren. Hier zijn een paar geweldige bijgerechten om erbij te serveren:

 

Tips:

  • Marineer de vleugels niet langer dan 2 uur als je limoensap gebruikt, omdat het zuur het vlees zal afbreken en de textuur zal veranderen.
  • Om het leven makkelijker te maken, kan je het beste investeren in een goede fijne handrasp.Ik heb hem al jaren en gebruik hem altijd om fruit te raspen en om chocolade en Parmezaanse kaas te schaven. Het is echt een handig klein hulpmiddel om te hebben.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Honing Limoen Kippenvleugels: