Dit recept voor orzo met snijbiet en spekjes in een romige kruidensaus is een eenvoudig gerecht of bijgerecht met bladgroenten, pasta en spek in één! Ik hou van mijn groenten, vooral in combinatie met uitgebakken spek. Het maakt de smaak compleet en als ik het aan snijbiet toevoeg, is het onweerstaanbaar. Orzo met snijbiet […]
Ik heb heel veel regenboog snijbiet in mijn tuin staan. Tijd om een flinke bos te snoeien en te verwerken in een gerecht. Deze keer heb ik het verwerkt in een lekkere galette met snijbiet en prei. De groenten liggen in de galette op een bedje van verse roomkaas en geraspte oude kaas, hierdoor is […]
Dit ongelooflijk lekkere recept voor pasta met kabeljauw en olijven bevat delicate kabeljauw in een pittige olijvensaus met zoute kappertjes, zongedroogde tomaten en verse bieslook. Een recept dat perfect is voor een lunch of een avondeten. Als je zin hebt in een eenvoudige pasta, maar met intense smaken, mis dan deze niet. Gemaakt met […]
Gebakken zalm met champignons is een van mijn favoriete zalmrecepten! Als bonus kan het in iets meer dan een kwartier op tafel staan. Haal de smaken van Sicilië naar je bord met dit eenvoudige visdiner. Dit recept zit boordevol voedingsstoffen en het duurt ongeveer 25 minuten om het van begin tot eind te maken. Probeer […]
Makkelijker dan dit wordt het niet. Ik geef toe dat ik vaak erg blij word van groenten. Hoewel ik het niet erg vind om een regenboog aan groenten te snijden, is het soms meer dan oké om het simpel te houden en één of twee ingrediënten de hoofdrol te laten spelen. Gisteravond heb ik deze […]
Roerbak teriyaki paddenstoelen is een vegetarisch gerecht dat in 20 minuten klaar is, boordevol knapperige, zoete en zoute smaken. Met slechts een paar ingrediënten kan je dit snelle en gemakkelijke recept voor paddenstoelen maken. Serveer het in een dampende kom rijst, meng het met instant noedels of gebruik het als topping op jouw hoofdgerechten. […]
Nu ik weer alleen woon, word ik wat handiger met restjes. Ik kook nog steeds te veel, soms is dat bewust omdat ik porties in de vriezer wil doen voor later. Maar soms ook onbewust omdat mijn ogen nog steeds groter zijn dan mijn maag(je). Ik had nu een hele kip gebraden en de restjes […]
Deze kikkererwten alla Vodka is het ultrasnelle, vezel- en eiwitrijke diner waar je op hebt gewacht! Kikkererwten zwemmen in een romige wodkasaus die wordt versterkt door gebakken knoflook, ui en rucola sla. Knapperig stokbrood is perfect om erin te dippen. Je kunt dit gerecht eenvoudig aanpassen door snijbiet of spinazie te gebruiken in plaats van […]
Een beetje zoet en ook heel veel hartig, deze pinsa met blauwe bessen, feta en ui is onweerstaanbaar. Een gaat goed samen met een glas wijn! Geniet ervan als lunch, voorgerecht of als borrelhapje! Dit recept van pinsa met blauwe bessen, feta en ui zal uw smaakpapillen zeker verrassen! Pinsa Een pinsa is […]
Chicken Parmigiana, Kip Parmigiana oftewel Kip Parmezaanse kaas met tomatensaus wilde ik al zo lang maken. En toen ik pakjes tomaten frito ontving van Heinz, waren er geen excuses meer om dit heerlijke kipgerecht eindelijk eens te bereiden. Het populaire Italiaanse gerecht Pollo alla Parmigiana is een heerlijk kipschnitzel met de beste Parmigiana-saus ooit. En […]