Zwarte Knoflook Boter | Lekker Snel Maken

Ik mocht een bol zwarte knoflook van Black Garlic ontvangen. Een paar tenen heb ik gebruikt voor een lamsrack met zwarte knoflookmarinade en de rest heb ik verwerkt in deze heerlijke zwarte knoflook boter. Super lekker op een steak of, zoals wij het aten, op een gegrilde bavette.

Zwarte knoflook boter

Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. Dit fermentatieproces gebeurt op lage temperatuur en duurt een paar weken. De knoflooktenen kleuren zwart en krijgen een zoetere, minder scherpe smaak dan rauwe knoflook. De subtiele knoflooksmaak blijft behouden. Het mooie van deze knoflook is dat je er geen slechte adem van krijgt én het is ontzettend gezond. Tijdens het fermenteren komen antioxidanten vrij, waardoor zwarte knoflook nog gezonder is dan verse knoflook. Genoeg redenen om deze zwarte knoflook boter te maken of zwarte knoflook in huis te halen!

Je kunt zwarte knoflookteentjes zo eten, maar ze zijn ook heerlijk in verschillende gerechten. Probeer ze eens op gegrilde asperges met zwarte knoflookboter, in een salade met boterboontjes en zwarte knoflookdressing, of bij biefstuk met zoete aardappelparten en zwarte knoflookmayonaise.

Kruidenboters

Wij zijn dol op kruidenboters, en je vindt dan ook verschillende recepten op de site. Deze rode wijn tijmboter is ook een aanrader en past perfect bij een biefstuk.

Tip: gebruik een goede balsamico azijn, bij voorkeur een stroperige variant voor de beste smaak.

Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. Hierdoor krijgt het een mildere knoflooksmaak. Ik heb er een lekkere boter van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr roomboter
  • 8 tenen zwarte knoflook
  • 1 el balsamico azijn*
  • peper en zout, naar smaak

Instructies
 

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Pel de teentjes knoflook en doe dit samen met de boter en balsamico in een keukenmachine.
  • Mix het door elkaar en breng op smaak met peper en zout uit de molen.
  • Het is lekker als er nog stukjes zwarte knoflook zitten in de boter, je hoeft het dus niet helemaal glad te mixen.
  • Lepel de boter op een stuk huishoudfolie en vorm er een rol van. Rol het strak op en leg het in de koelkast om op te stijven.

2 reacties

  1. Hoi Danielle, die gaat natuurlijk door de boter. Was vergeten het erbij te melden. Groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating