Ga terug
–+ servings
Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. Hierdoor krijgt het een mildere knoflooksmaak. Ik heb er een lekkere boter van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr roomboter
  • 8 tenen zwarte knoflook
  • 1 el balsamico azijn*
  • peper en zout, naar smaak

Instructies
 

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Pel de teentjes knoflook en doe dit samen met de boter en balsamico in een keukenmachine.
  • Mix het door elkaar en breng op smaak met peper en zout uit de molen.
  • Het is lekker als er nog stukjes zwarte knoflook zitten in de boter, je hoeft het dus niet helemaal glad te mixen.
  • Lepel de boter op een stuk huishoudfolie en vorm er een rol van. Rol het strak op en leg het in de koelkast om op te stijven.