Zomerse salade met burrata

Met deze Zomerse salade met burrata tover je de zon op je bord. Neem de groenten van het seizoen en lekkere verse kruiden. Heerlijke salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue, als lunch of als avondmaaltijd met een lekker stokbroodje erbij.

 

Burrata

 

Dit is een hele bijzondere kaas, het is een mozzarella bol gevuld met room. Een heerlijk romig kaasje dus, niet goed voor de lijn maar wel ontzettend lekker. Ik proefde deze kaas de eerste keer bij Buffalo Farm Twente, jeetje wat lekker zeg. Nu smaakte het natuurlijk ook het lekkerst daar op de boerderij waar het vers bereid werd door echte Italiaanse kaasmakers. Het is dus een vers kaasje uit Italië. Aan de buitenkant lijkt het op een mozzarella, maar van binnen is het heerlijk zacht en romig. Een ware delicatesse!
Door de toevoeging van room heeft het een hele zachte structuur wat smelt in je mond, het is dus een mozzarella 2.0.

 

Je vindt deze kaasjes in de grotere supermarkten of bij een kaasboer. Heel af en toe heeft Lidl ze als ze een Italiaanse week hebben. Daar heb ik deze kaas dan ook gekocht toen ik hem zag liggen. Mocht je geen burrata kunnen vinden, vervang het dan door mozzarella of een andere kaassoort die jij lekker vindt.
Wij zijn gek op burrata en daarom kan je wel een paar heerlijke recepten met deze kaas vinden op de site. Zoals bijvoorbeeld een Salade met burrata, Coburger en verse vijgen, Gepofte bietjes met burrata en dukkah of in een pasta zoals deze Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata. Ik heb er nog meer voor je, zoek maar onder Ingrediënt: burrata en je zult ze allemaal vinden.

 

Tip:

 

Ik vind het leuk om zulke salades op een grote schaal te serveren en deze op tafel te zetten, zodat iedereen zichzelf bedienen kan. En de meeste van deze schalen heb ik gescoord in kringloopwinkels. Het is de moeite waard om daar af en toe te gaan neuzen voor dit soort leuke dingen.

 

 

Recept Zomerse salade met burrata:

Zomerse salade met burrata. Een heerlijke salade waarmee jij je in Italie waant. En het romige burrata kaasje maakt het helemaal af.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr mini maïskolfjes
  • 100 gr groene asperges
  • 1/2 komkommer
  • 50 gr cherrytomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1 zakje veldsla
  • 1 burrata
  • 2 takken basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de maïskolfjes en asperges beetgaar. Snijd de komkommer in dunne plakken en de tomaatjes doormidden. Snijd de lenteuien in dunne ringen.
  • Verdeel de sla over de schaal of borden en leg hierop de groenten. Haal de blaadjes basilicum van de stengels en verdeel ze over de salade.
  • Breek de burrata in stukken en verdeel dit over de salade.
  • Maak de dressing door de olie met citroensap te mengen, breng op smaak met peper en zout. Lepel dit over de salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating