Zomerse salade met burrata. Een heerlijke salade waarmee jij je in Italie waant. En het romige burrata kaasje maakt het helemaal af.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 200 gr mini maïskolfjes
- 100 gr groene asperges
- 1/2 komkommer
- 50 gr cherrytomaatjes
- 2 lente-uitjes
- 1 zakje veldsla
- 1 burrata
- 2 takken basilicum
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- peper en zout
Kook de maïskolfjes en asperges beetgaar. Snijd de komkommer in dunne plakken en de tomaatjes doormidden. Snijd de lenteuien in dunne ringen.
Verdeel de sla over de schaal of borden en leg hierop de groenten. Haal de blaadjes basilicum van de stengels en verdeel ze over de salade.
Breek de burrata in stukken en verdeel dit over de salade.
Maak de dressing door de olie met citroensap te mengen, breng op smaak met peper en zout. Lepel dit over de salade.