Ga terug
+ servings
Zomerse salade met burrata. Een heerlijke salade waarmee jij je in Italie waant. En het romige burrata kaasje maakt het helemaal af.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr mini maïskolfjes
  • 100 gr groene asperges
  • 1/2 komkommer
  • 50 gr cherrytomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1 zakje veldsla
  • 1 burrata
  • 2 takken basilicum

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de maïskolfjes en asperges beetgaar. Snijd de komkommer in dunne plakken en de tomaatjes doormidden. Snijd de lenteuien in dunne ringen.
  • Verdeel de sla over de schaal of borden en leg hierop de groenten. Haal de blaadjes basilicum van de stengels en verdeel ze over de salade.
  • Breek de burrata in stukken en verdeel dit over de salade.
  • Maak de dressing door de olie met citroensap te mengen, breng op smaak met peper en zout. Lepel dit over de salade.