Wat zijn wij verwend met de zomer Foodybox van Kroon op het Werk en het Nederlands Visbureau. Naast een heerlijke biefstuk, zat er ook nog een hele zalmforel in. Nou die lusten wij wel! Ik heb hem in z’n geheel gegaard in de oven. Had nog wat misoboter* in de koelkast liggen en dit leek mij een goede combi met de zalmforel. En dat was het ook…..wat hebben wij zitten smullen van deze zalmforel met misoboter uit de oven.
Misschien vind je het eng om een hele vis of überhaupt vis te bereiden, maar op deze manier is het echt niet moeilijk en kan het bijna niet mis gaan. Ik heb de zalmforel voor ons tweeën bereid, maar je kunt natuurlijk ook twee zalmforellen kopen om voor vier personen te bereiden. Vraag je visboer of hij de vis wil schoonmaken voor je en vraag dan ook aan hem hoe lang hij denkt dat de vis in de oven moet (afhankelijk van de grootte van de vis, is de gaartijd ongeveer 20-30 minuten).
Vis met wortels
Bij deze goddelijke zalmforel heb ik deze heerlijke Bospeen uit de oven met een yoghurtdip geserveerd. Geen vieze pannen vandaag, de oven deed het werk.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Zalmforel met Misoboter uit de Oven:
Ingrediënten
- 1 zalmforel
- misoboter*
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet je ovenschaal in met een beetje olie.
- Dep de zalmforel droog met keukenpapier.
- Snijd de forellen met een scherp mes aan beide kanten in tot op de graat.
- Snijd de misoboter in plakken en deze plakken weer doormidden.
- Stop de misoboter in alle inkepingen en in de buikholte van de vis.
- Er hoeft geen zout en peper op de vis, de misoboter geeft al genoeg smaak. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalmforel in ongeveer 20-25 minuten gaar.
- Check na 20 minuten of de vis gaar is (je wilt hem niet te gaar serveren!). Als de vis makkelijk van de graat komt, is de vis gaar.
- Serveer met lekkere worteltjes en bestrooi met korianderblaadjes of peterselie.