Poeh hé…. het is al een hele tijd warm en het wordt steeds warmer. Wat moet je eten met deze hittegolf …. salades dus. Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, verwen ik hem regelmatig met ‘Amerikaanse’ gerechten. Zo is hij gek op Caesar salad. Maar deze keer heb ik het gecombineerd in een Wrap met Caesar kipsalade.
Je kunt dit ook als een sandwich of als een salade met geroosterd brood serveren.
Bedenk wel even van te voren dat je dit wilt maken, want de kipfilet moet nog gebakken/gegrild worden. Of je gebruikt restjes die je van een hele kip overgehouden hebt of je neemt een gerookte kipfilet, is ook lekker!
Ik heb deze mooie rode bieten tortilla’s hiervoor gebruikt, maar je kunt ook ‘gewone’ tortilla’s gebruiken natuurlijk.
Toetje?
En als toetje heb ik deze overheerlijke ijskoude Vlierbloesem granita met bramen en munt gemaakt. Zo lekker ….. die moet je echt proberen!
Ingredients
- 2 kipfilets, gegrild
- 4 tortilla wraps
- 1 krop little gem sla
- 8 ansjovisfilets
- 4 gekookte eieren, in plakjes
- 60 gr Parmezaanse kaas
- #Caesar dressing#
- 2 eierdooiers
- 2 tl Dijon mosterd
- 3 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 tl citroensap
- 1 tl Worcestersaus
- 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1½ dl olijfolie
Instructions
- Maak eerst de dressing: Mix de eierdooiers, mosterd, ansjovis, knoflook, citroensap, Worcestersaus, Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot een homogene massa.
- Voeg de olijfolie in een dun straaltje toe terwijl de machine draait zodat er een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met vers gemalen peper, (weinig) zout en citroensap.
- Bewaar de saus tot gebruik in de koeling.
- Pluk en was de gem sla, laat uitlekken in een vergiet of slacentrifuge en maak dan aan met caesardressing. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
- Leg een wrap op het bord, verdeel de sla, de kipfilet, ansjovis en ei erop en schaaf er wat Parmezaanse kaas erover.
- Serveer eventueel wat extra dressing apart erbij.