Ga terug
+ servings
Wrap met Caesar kipsalade. Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom komen hier nogal eens Amerikaans getinte gerechten op tafel. Ik heb nu een Wrap met Caesar kipsalade gemaakt en hou vond het te lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets, gegrild
  • 4 tortilla wraps
  • 1 krop little gem sla
  • 8 ansjovisfilets
  • 4 gekookte eieren, in plakjes
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • #Caesar dressing#
  • 2 eierdooiers
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl Worcestersaus
  • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • dl olijfolie

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing: Mix de eierdooiers, mosterd, ansjovis, knoflook, citroensap, Worcestersaus, Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot een homogene massa.
  • Voeg de olijfolie in een dun straaltje toe terwijl de machine draait zodat er een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met vers gemalen peper, (weinig) zout en citroensap.
  • Bewaar de saus tot gebruik in de koeling.
  • Pluk en was de gem sla, laat uitlekken in een vergiet of slacentrifuge en maak dan aan met caesardressing. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  • Leg een wrap op het bord, verdeel de sla, de kipfilet, ansjovis en ei erop en schaaf er wat Parmezaanse kaas erover.
  • Serveer eventueel wat extra dressing apart erbij.