Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook

Van Karin van Polderknoflook heerlijke stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Daar moet ik natuurlijk mee gaan experimenteren. Als je het bolletje doormidden snijdt, zie je al hoe de knoflooktenen gevormd worden. Even een stukje van de stengel geprobeerd en dit was superlekker. Lenteui meets knoflook, zullen we maar zeggen. Lekker pittig! Maar wat gaan we ermee doen? Ik had nog een stukje heerlijke geroosterde zalm van gisteravond in de koelkast liggen. En aangezien ik goed op mijn eiwitten moet letten, heb ik het een en ander gecombineerd in deze toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook. Het romige van de roomkaas, het rokerige van de zalm ging heel goed samen met het pittige van de knoflookstengel. Lekker!
Je kunt ook lenteui gebruiken in plaats van de knoflook.
Hoe je ook deze heerlijke gebrande zalm kunt maken, lees je hier.

 

Pre-harvest knoflook?

 

Pre-harvest knoflook is de nog niet volgroeide knoflook, die al in een vroeg stadium geoogst wordt. Supervers en zo van het land. Mijn hele keuken ruikt naar Zuid-Frankrijk waar ik vroeger heel vaak de verse knoflook kocht en gebruikte in alle maaltijden.
Ik heb een stengel fijngehakt in de keukenmachine en ga daar een lekkere knoflookboter van maken.

Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook. Ik mocht hele jonge en verse knoflook ontvangen en heb daar o.a. deze heerlijke toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook van gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 7 minuten
Gang Lunch, Vis
Keuken Frans
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 1 (desem)boterham
  • 1 el verse roomkaas
  • 50 gr zalm
  • 1/2 knoflookstengel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Rooster de boterham.
  • Besmeer deze met de verse roomkaas.
  • Verdeel het stukje zalm in vlokken en leg dit op de roomkaas. Bestooi met een beetje zout en lekker veel peper (uit de molen).
  • Snijd de knoflookstengel in dunne ringen en leg dit op de zalm.
  • Genieten maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating