Wokgerecht met kip en cashewnoten

Ik heb ooit eens een wokgerecht met kip met cashewnoten gegeten bij de Chinees. Hoog tijd om dit heerlijke maaltje eens zelf thuis te maken. En dat is helemaal niet zo moeilijk en net zo lekker. Super malse en sappige kip met knapperige groente en die zalige cashewnoten erbij.

 

Zelf koken

 

Onze buren laten elke dag eten thuisbezorgen. Ik begrijp dat niet, je hebt net zo snel een lekkere en veel gezondere maaltijd thuis bereid. Ik kan me voorstellen dat dit voor het gemak is, maar binnen een kwartiertje zet je zelf een verantwoorde maaltijd op tafel. Zo veel moeite is dat toch niet? En ja je moet eerst boodschappen doen, maar dat kan je wel thuis laten bezorgen. Dan hoef je alleen nog maar een wok op het vuur te zetten en dit gerecht even te roerbakken. Zoveel lekkerder toch dan die bezorg maaltijden?

 

Kip

 

Ik ben opgegroeid in Barneveld en daar komt mijn voorliefde voor kip waarschijnlijk vandaan. Ben er gek op, of het nu een hele gebraden kip uit de oven is, of een lekker mals kipfiletje of deze roergebakken stukjes kip. Ik heb nu kipdijfilets gebruikt, maar je kunt ook kipfilet gebruiken. Kipfilet is een stuk magerder vlees van de kip, maar stiekem vind ik kipdijfilets iets lekkerder omdat het iets vetter is. Daardoor wordt het vaak ook malser, zeker in zo’n gerecht. Neem wat jij wilt.
En omdat ik zo gek ben op kip, kan je heel veel kiprecepten vinden op de site. Zoek ze maar eens op.

 

Groente

 

Als groente kan je sugar snaps, peultjes, broccoli, boontjes, paprika of een zak Oosterse wokgroenten nemen. Het lijkt met ook erg lekker met paddenstoeltjes erbij. En doe er flink wat groente in, dan krijg jij je portie vitamientjes weer naar binnen.

 

Tips:

 

In plaats van cashewnoten kan je ook pinda’s gebruiken.
Dit gerecht is lekker met gekookte witte rijst, noedels of mie.

 

 

Recept Wokgerecht met kip en cashewnoten:

Wokgerecht met kip en cashewnoten. Een heerlijk, makkelijk en snel te maken wokgerecht met stukjes kip, sugar snap en cashewnoten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr kipdijfilets
  • Peper en zout
  • 1 tl maïzena
  • 2 el oestersaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 2 el honing
  • Zonnebloemolie
  • 350 gr sugar snaps
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 75 gr cashewnoten

Instructies
 

  • Snijd de kip in dunne reepjes en bestrooi met peper, zout en maïzena.
  • Meng de oestersaus, rijstazijn, sojasaus en de honing in een kommetje.
  • Maak de sugar snaps schoon en verwijder de topjes. Snijd de rode ui in dunne parten en de knoflook in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak dit fijn.
  • Zet een wok met een scheutje olie op hoog vuur en roerbak de kipstukjes hierin. Schep ze uit de pan op een bord.
  • Roerbak nu de sugar snaps en rode ui in dezelfde wok in ongeveer 4 minuten. Voeg de knoflook, rode peper en cashew noten en bak nog even mee.
  • Doe dan de saus en de kip erbij en laat zo lang pruttelen tot de saus mooi glanst en indikt.
  • Serveer de kip met gekookte witte rijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating