Deze wentelteefjes met rabarber is leuk om te maken voor een speciale dag zoals bijvoorbeeld Valentijnsdag, de Paasdagen, Moederdag en/of het Pinksterweekend. Ik heb hartjes gestoken uit de boterhammen, maar dat hoeft niet. Is natuurlijk wel leuk als je het voor een geliefde maakt.
Rabarber en sinaasappel zijn goede vriendjes van elkaar, waardoor de rabarber – op deze manier gemaakt – wel heel erg lekker wordt. Hubbie die niet zo van de rabarber is, was zeer verbaasd dat hij deze rabarber zo lekker vond.
En ik heb nog een leuk recept in hartvorm voor je, namelijk deze makkelijk te maken Krokante hartvormige koekjes.
Wentelteefjes met rabarber. Deze wentelteefjes met rabarber is leuk om te maken voor een speciale dag zoals bijvoorbeeld Valentijnsdag of Moederdag.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingredients
- 1 kg rabarber
- 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 100 gr suiker
- 4 boterhammen
- 2 eieren
- 4 el volle melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 2 klonten roomboter
Instructions
- Rabarber bereiden: Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Spoel de rabarberstengels schoon onder koud stromend water. Snijd ze in stukken van 4 centimeter en doe ze in een kom.
- Voeg in de kom rasp en sap van de sinaasappel en suiker toe en meng dit met de rabarberstukjes. Spreid de rabarber nu op een ovenplaat uit en schuif dit in de oven. Bak de rabarber ongeveer 15 minuten tot de stukjes zacht geworden zijn.
- Wentelteefjes: Steek harten uit de boterhammen. Klop de eieren op in een kom en voeg de melk, vanillesuiker en kaneelpoeder toe en meng dit door het ei.
- Verwarm een antiaanbakpan met een klont boter op middelhoog vuur. Wentel de boterhammen goed door het eimengsel, laat uitlekken en doe er twee (of meer) in de pan.
- Bak ze aan beide kanten goudbruin in ongeveer 1 minuut per kant. Herhaal dit eventueel met de andere twee boterhammen.
- Haal de rabarber uit de oven. Serveer de wentelteefjes op een bord, lepel rabarber erbij en serveer het eventueel met een lekkere vanillesaus of dot slagroom.