Wentelteefje wrap met fruit

Ik had nog twee wraps over en wilde iets bijzonders voor zondagmorgen brunch maken. Zo kwam ik op het idee om een wentelteefje te maken van de wraps en vullen met zomerfruit, waarvan ik nog een doosje in de vriezer had liggen. Deze wentelteefje wrap met fruit is heerlijk als verwenontbijt, brunch of zelfs als nagerecht. Een zoete tortilla wrap gebakken als een wentelteefje en gevuld met lekker veel fruit. Serveer er eventueel Griekse yoghurt, een dot slagroom of mascarpone of een bolletje ijs erbij.

 

Zoete wrap

 

Dit is een vrij lichte, dunne crêpe-stijl zoete wrap, perfect in balans met het fruit.
Voor zo’n eenvoudige traktatie is deze zoete wentelteefje wrap uiterst bevredigend!
Ik heb mijn eigen snelle dessertrecept gemaakt, gebaseerd op de gevouwen wrap trend, dat zo gemakkelijk te maken is. Gemaakt met vers fruit, zal deze zoete wrap zeker een schot in de roos zijn! Houd de ingrediënten bij de hand voor als de zoete trek toeslaat!
Je kunt allerlei soorten tortilla wraps gebruiken voor dit recept.

 

Wentelteefje

 

Niet is zo oer-Hollands als weltelteefjes. Een wentelteefje is een zoet broodgerecht, wat gemaakt wordt van ‘oud brood’. Het wordt ook wel verloren brood of gewonnen brood genoemd. De boterhammen worden geweekt in melk en eieren en daarna worden ze gebakken in een pan. Meestal worden ze daarna bestrooid met suiker en kaneel.
Het gerecht is nu populair ontbijt in Noord-Amerika en in grote delen van Europa. In Amerika noemen ze het French toast. En gemaakt van stokbrood het Pain perdu in Frankrijk.

 

De herkomst van het woord wentelteefje is niet helemaal duidelijk. Mogelijk is een ‘teef’ een oude gebaksvorm. Maar het woord wentelteefje kan ook zijn afgeleid van wentel-’t-even.
Het is in ieder geval ontstaan omdat men vroeger zelden voedsel weggooide. Zo werd er van oud – maar nog niet beschimmeld – brood weer iets anders gemaakt. Tegenwoordig eten we het omdat het lekker is.

 

Tips:

 

Ik heb het met Griekse yoghurt geserveerd, dat heft het zoete van het gerecht een beetje op.

In mijn blog: Wat kan je nog maken van oud brood, vind je nog meer heerlijke broodrecepten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Wentelteefje wrap met fruit

Wentelteefje wrap met fruit. Een zoete tortilla wrap gebakken als een wentelteefje en gevuld met lekker veel fruit. Serveer het met yoghurt, slagroom of ijs
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Nagerechten, Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 1 ei
  • 60 ml melk
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 (volkoren) tortilla wraps
  • 250 gr zomerfruit, vers of diepvries
  • 100 gr geleisuiker
  • boter
  • poedersuiker

Instructions
 

  • Klop het ei met een mixer goed los in een kom en doe er dan de melk, suiker en kaneelpoeder bij. Klop tot de suiker is opgelost en giet het dan op een lage platte schaal.
  • Voor perfecte wentelteefjes is het belangrijk dat je de wrap precies lang genoeg laat weken in het mengsel - ongeveer 1 minuut per kant - tot het een beetje sompig is.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de wraps op middelhoog vuur aan een kant bruin en draai deze om met een spatel en bak dan de andere kant.
  • Leg de wrap op een grote schaal en houd ze warm in de oven. Bak dan de tweede 'wentelteefje'.
  • Voor de vruchtencompote kook je het fruit met de suiker ongeveer 2 minuten.
  • Serveer de zoete wraps met de warme vruchtencompote.
  • Strooi nog wat poedersuiker op de wentelteefjes en serveer er eventueel een toef slagroom, Griekse yoghurt of een bolletje vanille-ijs bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating