Viscurry met zalm en pompoen

In de herfst Foodybox Herfst Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten allerlei heerlijkheden in. Onder andere een Gele Curry Pasta van Sutharos. Een heel goed excuus om een lekkere curry te maken. Ik had er al mosselen in gele curry kokossaus mee gemaakt. Vandaag wordt het een viscurry met zalm en pompoen.

 

Wij zijn gek op zalm, daarom heb ik zalm gebruikt in dit gerecht. Maar je kunt natuurlijk ook een ander soort (wit)vis gebruiken. En in plaats van pompoen kan je ook zoete aardappelen gebruiken. Maar het is nu het seizoen van de pompoenen, dus gebruik ik deze.
Dit is een heel snel en gemakkelijk te maken gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag.

 

Curry

 

Ben jij ook zo gek op curry’s, maak dan eens deze Knolselderij en koolraap currysoep. Het is weer een heel ander recept met oer-Hollandse groenten met Thaise smaken.

Viscurry met zalm en pompoen. Van een potje gele currypasta kan je hele lekkere curry's maken. O.a. deze heerlijke viscurry met zalm en pompoen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 kleine pompoen
  • olijfolie
  • 1 tl gele curry pasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 400 gr zalmfilet
  • 1/2 bosje koriander
  • 300 gr basmati rijst
  • 2 limoenblaadjes

Instructies
 

  • Schil de ui en snijd deze fijn. Verwijder de schil en zaadlijsten van de pompoen en snijd de pompoen in kleine blokjes.
  • Kook de basmati rijst met de limoenblaadjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Fruit de ui aan in een scheutje olie in een wok of hapjespan. Voeg de curry pasta erbij en bak dit even mee. Doe dan de pompoenblokjes en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  • Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes van 3 centimeter. Na ongeveer 10 minuten beginnen de pompoenblokjes zacht te worden. Doe dan de zalm erbij en zet het vuur laag.
  • De zalmblokjes zullen na ongeveer 5 minuten gaar zijn, check dit even.
  • Mocht de kokosmelk ondertussen teveel zijn ingekookt, voeg dan een beetje water toe.
  • Hak de blaadjes van de koriander grof en strooi dit als laatste over de viscurry.
  • Serveer met de rijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating