Viscurry met zalm en pompoen. Van een potje gele currypasta kan je hele lekkere curry's maken. O.a. deze heerlijke viscurry met zalm en pompoen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Thais
- 1 ui
- 1 kleine pompoen
- olijfolie
- 1 tl gele curry pasta
- 1 blik kokosmelk
- 400 gr zalmfilet
- 1/2 bosje koriander
- 300 gr basmati rijst
- 2 limoenblaadjes
Schil de ui en snijd deze fijn. Verwijder de schil en zaadlijsten van de pompoen en snijd de pompoen in kleine blokjes.
Kook de basmati rijst met de limoenblaadjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
Fruit de ui aan in een scheutje olie in een wok of hapjespan. Voeg de curry pasta erbij en bak dit even mee. Doe dan de pompoenblokjes en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes van 3 centimeter. Na ongeveer 10 minuten beginnen de pompoenblokjes zacht te worden. Doe dan de zalm erbij en zet het vuur laag.
De zalmblokjes zullen na ongeveer 5 minuten gaar zijn, check dit even.
Mocht de kokosmelk ondertussen teveel zijn ingekookt, voeg dan een beetje water toe.
Hak de blaadjes van de koriander grof en strooi dit als laatste over de viscurry.
Serveer met de rijst.