Vis Shoarma

In dit vis shoarma recept op een flatbread wordt de vis met aromatische kruiden in evenwicht gebracht door een wortelsalade, terwijl de toevoeging van de saus het een frisse, zomerse lift geeft. Geïnspireerd door een klassiek streetfood gerecht, is dit geweldig om zelf aan de slag te gaan en je perfecte vis shoarma samen te stellen.

Hoewel niet traditioneel, is vis shoarma een favoriet bij ons thuis. Dit recept vereist heilbot, maar je kunt in plaats daarvan een andere vlezige witte vis gebruiken, zoals kabeljauw, koolvis of zeewolf. Serveer de vis shoarma op een flatbread, of in een wrap of. Hoe dan ook, je hebt een winnend gerecht gekregen.

Maak er een echte maaltijd van met gezonde witte vis bestrooid met shoarmakruiden. Dit recept is een variant op de alomtegenwoordige shoarma; behalve dat hier vis wordt gebruikt en deze snel wordt gebakken na het kruiden in olijfolie. De vis wordt geserveerd in een warme flatbread besmeerd met een speciale saus, een wortelsalade en verse kruiden.

Vis shoarma

Verschil tussen shoarma en gyros

Shoarma en gyros lijken behoorlijk op elkaar.
Gyros is een Grieks gerecht, dat meestal wordt bereid met varkensvlees of een combinatie van lams- en rundvlees. Het vlees wordt in dunne plakjes gesneden, gekruid en op een spies gestapeld. De spies draait langzaam rond terwijl het vlees wordt gegrild. Dit zorgt voor een gelijkmatige gaarheid en een sappige textuur. Het wordt geserveerd als plakjes vlees op Grieks plat brood of in een pitabroodje met tomaten, komkommers, tzatziki en wat Griekse yoghurt.

Shoarma daarentegen heeft een mediterrane oorsprong en kan worden gemaakt met lamsvlees, rundvlees, kip, kalkoen of zelfs vis. Het is gemaakt van stukken gemarineerd vlees die tegen elkaar zijn geperst en op een verticale spies zijn bereid met veel vet. Het vlees wordt afgeschoren met een scherp mes en geserveerd op pitabroodje, wrap, sandwich of op een bord met salade. De toppings zijn diverser dan gyros en kunnen bestaan uit hummus, tahini, tabouleh, ingelegde groenten, etc.

Shoarmakruiden

Shoarma kruidenmix is één van de hoofdbestanddelen van dit gerecht en zoals de meeste kruidenmixen kun je er zelf een maken. Sterker nog, het is beter om je eigen shoarmakruidenmix te maken, omdat je deze kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak. Dit recept bevat een heel eenvoudige kruidenmix, met weinig ingrediënten, maar volle smaak.
Meng onderstaande specerijen met elkaar:

3 tl paprikapoeder
1½ tl komijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl koriander
½ tl cayennepeper
½ tl chilipoeder
1 tl zout

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Vis shoarma:

Vis shoarma. Shoarma hoeft niet altijd uit vlees te bestaan. Je kunt ook een heerlijk shoarma van vis maken. Je kunt hiervoor witte vis gebruiken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine stevige visfilets
  • 1 el shoarmakruiden
  • snufje zout
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 1 el water van ingelegde citroenen
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 grote wortel
  • 2 lente-uitjes
  • ¼ ingelegde citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 bosje koriander
  • 2 flatbreads

Instructies
 

  • Voor de saus: meng de yoghurt, tahini en citroenwater in een schaaltje.
  • Wortelsalade: rasp de wortel, snijd de lente-ui in dunne ringen, snijd de schil van de citroen in hele kleine blokjes en meng alle ingrediënten in een schaaltje.
  • Snijd de vis in reepjes en meng dit met de kruiden en zout.
  • Verhit in een wok of hapjespan een paar lepels olijfolie en bak hierin de visreepjes totdat ze bruin worden.
  • Bak de flatbreads even in de pan.
  • Smeer de flatbreads in met de tahinsaus, verdeel de wortelsalade erop en leg de vis erop. Dan wat koriander erover. Vouw het brood dicht en smullen maar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating