Ik mocht van Emmi hun heerlijke raclette en fondue kaas ontvangen in een foodybox. De fondue kaas heb ik verwerkt in een lekkere Mac & Cheese en de raclette kaas heb ik gebruikt in deze Tuna melt nachos. Superlekker als borrelhap met een Mexicaans biertje erbij of als makkelijke avondmaaltijd.
Nachos
Nachos is een typisch gerecht uit de Tex-Mex keuken. Meestal wordt het als snack gegeten.
Nachos zijn tortilla chips die bedekt worden met kaas en jalapeño pepers en dan in een hete oven gezet totdat de kaas lekker gesmolten is over de chips. Ook lekker is het om er en rul gebakken gekruid gehakt of pulled pork overheen te serveren. Maar je kunt ook gebakken uien, chorizo, zwarte bonen of maïs erover doen.
Serveer er eventueel nog wat zure room en een zelfgemaakte avocado dip.
Ik heb voor deze nachos 1 zak (185 gr) nacho oftewel tortilla chips cheese gebruikt.
Kaas*
Meestal gebruik ik een stuk cheddar kaas wat ik zelf dan rasp. Maar omdat ik raclette kaas had gekregen heb ik dit gebruikt voor deze tuna melt nachos. En dat is super goed uitgepakt, kan ik jullie verklappen.
Het is belangrijk dat je een kaas gebruikt die goed smelt en dat doet deze Zwitserse raclette kaas. Heerlijke kaas natuurlijk om te gebruiken voor de raclette, maar ook top om het op deze manier te gebruiken.
Ik heb de kaas op de nacho chips gelegd en daarop pas de tonijn. Ik was bang dat als ik de tonijn op de chips zou doen, dat de chips slap en zacht zou worden.
Tuna melt
Tuna melt is broodje met een vulling van tonijnsalade met kaas. Dit broodje wordt verwarmd zodat de kaas smelten gaat over de tonijn. Het broodje komt oorspronkelijk uit Amerika, maar is nu over de hele wereld populair.
Je kunt hiervoor tonijn uit blik op water of op olie gebruiken.
Recept Tuna melt nachos:
Ingredients
- 1 blikje (160 gr) tonijn in olie
- 2 lente-uien
- 2-3 el crème fraiche
- ½ tl Sriracha
- zout
- 200 gr kaas*
- 1 zak (185 gr) nacho chips
- 1 avocado
- 2 el Griekse yoghurt
- ½ tl Sriracha
- zout naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op
- Vet een ovenschaal in met olie.
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet een ovenvaste schaal of pan in met olie.
- Open het blikje tonijn en giet dit af. Doe de tonijn in een kom en prak het met een vork fijn.
- Snijd de lente-uien fijn en meng dit door de tonijn samen met de crème fraiche, Sriracha en zout naar smaak.
- Verdeel de nacho chips in een ovenvaste schaal of pan. Leg de plakken raclette kaas hierop.
- Zet dit in de oven en laat de kaas in ongeveer 10 minuten smelten.
- Haal de pan/schaal uit de oven en lepel het tonijnmengsel erop. Zet het nog een paar minuutjes in de oven zodat de tonijn warm worden kan.
- Maak ondertussen de dip. Lepel hiervoor het vruchtvlees uit de avocado en prak dit fijn in een kom. Meng de yoghurt en Sriracha erdoor en breng op smaak met zout.
- Zet de nachos op tafel en serveer met de saus.