Dit recept voor een tosti met gebakken champignons en uien tilt de tosti naar een nieuw niveau van heerlijkheid. Een geweldige klassieke kaastosti is moeilijk te verslaan. Maar deze goed gevulde tosti met gebakken paddenstoelen en uien is er eentje die nog moeilijker te verslaan is. Ik zou nog wel even door kunnen gaan met het vertellen hoe heerlijk deze tosti is. Het was zo lekker dat hij niet eens de tafel gehaald heeft. Echt waar. Maar ik zou je liever gewoon zeggen dat je wat brood, kaas, champignons en uien moet halen en aan de slag moet gaan. Ik verzeker je dat je blij zult zijn met het resultaat.
Een paar handige tips voor het maken van deze fantastische tosti met gebakken champignons en uien:
Champignons en uien bak je voordat je de tosti’s gaat maken. Het is een makkelijke stap die zoveel smaak toevoegt aan de paddenstoelen en deze tosti zo heerlijk lekker maakt.
De champignons en uien kunnen van tevoren worden gebakken en afgedekt in de koelkast worden bewaard tot het moment dat je de tosti’s gaat samenstellen. Indien gewenst, kan je de gebakken champignons en uien een paar seconden in de magnetron opwarmen (misschien 20 seconden of zo) of in een koekenpan op het fornuis doen om op te warmen.
Champignons
Kies je favoriete paddenstoelen om te gebruiken. Kastanjechampignons zijn heerlijk, maar alle paddenstoelen die je kunt vinden (vooral die in de aanbieding zijn) werken prima. Zo zijn shiitake, oesterzwammen, portobello’s of beukenzwammetjes ook heerlijk om te gebruiken.
Kaas
Hoewel ik denk dat Goudse kaas perfect is voor deze tosti, zou een gruyère, cheddar, fontina, taleggio, mozzarella of je favoriete zachtere kaas zoals brie fantastisch zijn. Het beste werkt het als de kaas goed smelten kan.
Nog meer lekkere tosti’s
Tosti Jalapeño poppers
Tosti met spinazie en artisjok
Sloppy Joe tosti
Tosti brie ham en rozemarijn
Tosti ham kaas en roerei
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Tosti met gebakken champignons:
Ingrediënten
- 250 gr champignons
- 1 middelgrote ui
- 2 takjes tijm
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 4 el boter
- 4 sneetjes brood naar keuze
- 100 gr geraspte kaas
Instructies
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de ui in dunne halveringen.
- Bak de champignons en uien goudbruin in een koekenpan met de olijfolie en tijm.
- Smelt 4 eetlepels boter in een grote koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur.
- Terwijl de boter smelt, kun je de tosti’s samenstellen.
- Leg op één snee brood een laag geraspte kaas, de gebakken champignons en uien, en dan nog meer kaas. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Bedek met de andere snee brood. Druk ze lichtjes aan. Leg een tosti’s in de gesmolten boter en bak ze aan een kant goudbruin, draai ze dan voorzichtig om naar de andere kant.
- Bak ze ongeveer 2 minuten tot ze lichtbruin zijn, draai de tosti’s dan voorzichtig om naar de andere kant en bak nog eens 2-3 minuten, of tot de kaas gesmolten is.
- Haal ze dan uit de pan, snijd ze doormidden en genieten maar.