Toast met Blauwe Kaascrème en ingelegde Biet

Ik heb toch iets lekkers gemaakt voor de lunch: toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet. Ik had een blauwe kaas gekocht, maar vond deze iets te pittig om zo te eten. Daarom heb ik deze gemengd met verse roomkaas. Natuurlijk kan je de kaas ook mengen met crème fraiche.
Voor de toast heb ik een lekker zuurdesembrood van onze lokale bakker gebruikt. Ik vind zuurdesembrood zo lekker als het geroosterd is.

Toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet

Het is een bijzondere combi geworden met de ingelegde biet en omdat het tegen de Kerst aanloopt, dacht ik laat ik deze combi ook maar eens serveren als amuse op een lepel. Dus twee recepten voor de prijs van één (haha).
Doe de blauwe kaascrème in een spuitzak en spuit een toef op een amuselepel. Leg hier een paar sliertjes ingelegde biet op. Doe nog wat pijnboompitjes en peterselieblaadjes op de amuse en je hebt een leuk borrelhapje.

Ingemaakte rode biet*

Het recept voor deze lekkere zoetzuur van rode biet, kan je hier vinden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Toast met Blauwe Kaascrème en ingelegde Biet:

Toast met blauwe kaascreme en ingelegde biet. Ik rooster mijn boterhammen tegenwoordig en verwen mijzelf dan met de lunch met deze toast.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr Roquefort
  • 4 el verse roomkaas
  • 2 zuurdesem boterhammen
  • ingelegde biet*

Instructies
 

  • Prak de blauwe kaas en meng er zoveel verse roomkaas doorheen tot je een smeuige massa hebt en deze genoeg op smaak is voor jou.
  • Doe het in een afsluitbaar bakje en zet het tot gebruik in de koelkast.
  • Rooster de boterhammen onder de grill van je oven of in een grillpan.
  • Besmeer de toast met een beetje blauwe kaascrème en leg daar wat ingelegde biet op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating