Tarte Tatin van rode bietjes

Ik heb voor deze vegetarische tarte tatin van rode bietjes, mini bietjes gebruikt. Ik zag ze bij de groenteboer liggen en vond ze zo schattig dat ik ze gelijk gekocht heb. Deze kleintjes zijn heel erg geschikt voor deze hartige taart. Mocht je ze niet kunnen vinden, gebruik dan de kleinste bietjes die je kan vinden. Rooster ze gaar in de oven en snijd ze dan in parten.

 

Gebruik verse bladerdeeg op rol of 5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. Laat de plakjes ontdooien, leg ze dan op elkaar en rol ze uit tot een ronde plak.
Ik heb een lage ovenschaal van 27 centimeter doorsnee gebruikt.

 

Mini bietjes

 

En van de rest van deze leuke mini bietjes, heb ik deze heerlijke Salade met mini bietjes, makreel en rode ui gemaakt.

Tarte Tatin van rode bietjes. Een heerlijke vegetarische hartige Tarte Tatin. Ik heb hele schattige mini bietjes hiervoor gebruikt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 8 mini rode bietjes (ongekookt)
  • 8 kleine sjalotjes
  • 50 gr roomboter + extra
  • 25 gr pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 el (gedroogde) tijm
  • 3 el honing
  • 2 el balsamicoazijn (of rodewijnazijn)
  • 200 gr bladerdeeg
  • verse basilicumblaadjes
  • 40 gr feta
  • peper en zout

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Spoel de bietjes schoon onder de kraan en verpak elk in een vel aluminiumfolie.
  • Leg deze pakketjes op de ovenplaat en rooster deze ongeveer 50 minuten in de hete oven. Leg de laatste 20 minuten de sjalotjes (ongeschild) erbij en rooster deze ook mee.
  • Als alles gaar is, haal je ze uit de oven en laat ze enigszins afkoelen.
  • Zet ondertussen de oven hoger op 220˚C.
  • Pak de bietjes uit het aluminium en veeg de schillen eraf. Verwijder de buitenste (donkere) schil van de sjalotjes.
  • Snijd de bietjes doormidden en leg ze met de snijkant naar boven in een platte ovenschaal.
  • Verdeel de sjalotjes ertussen.
  • Smelt in een koekenpan de boter, voeg hierbij de pijnboompitjes, knoflook, tijm, honing, azijn en wat peper en zout. Giet de boter in de ovenschaal over de groenten.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een ronde plak, iets groter dan de ovenschaal.
  • Drapeer het bladerdeeg over de ovenschaal en vouw het overtollige deeg erin.
  • Snijd of prik in het midden van het bladerdeeg een klein stoomgaatje.
  • Bak de hartige taart ongeveer 20-25 minuten goudbruin in de hete oven.
  • Als de taart klaar is haal hem dan uit de oven en laat nog een paar minuutjes staan.
  • Leg nu een groot bord op de ovenschaal en draai alles voorzichtig om.
  • Verdeel basilicumblaadjes erop en verkruimel de feta erboven.
  • Zet de schaal op tafel en snijd voor iedereen een stuk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating