Super krokante kiphaasjes uit de oven

Het geheim van deze super krokante kiphaasjes uit de oven? Ze worden gepaneerd met tortillachips. Dit zorgt voor een extra knapperig korstje. Kies je voor tortillachips met een smaakje, dan nemen de kiphaasjes die heerlijke smaak over. Ik heb ze in nacho cheese-tortillachips gewenteld, maar je kunt ook paprika, sweet chili of naturel gebruiken en zelf kruiden.

Kiphaasjes of kipnuggets?

Ik heb kiphaasjes gebruikt, maar je kunt ook kipfilet in lange stukken of kleine blokjes snijden. Zo maak je een soort zelfgemaakte kipnuggets – veel lekkerder dan uit de supermarkt.

De kiphaasjes heb ik op twee manieren bereid: in de oven en in de pan met olie. De ovenvariant werd iets droger, maar met een saus erbij waren ze nog steeds lekker. Wil je het ultieme krokante resultaat? Bak ze dan in een laagje zonnebloemolie in de pan.

Misschien is kipdijfilet een betere optie als je ze in de oven bakt. Dit vlees is wat vetter en blijft daardoor sappiger. Sla de kippendijen eerst iets platter tussen twee vellen huishoudfolie en snijd ze daarna in stukken. Dat ga ik de volgende keer proberen, want die krokante laag was echt heerlijk.

Kipliefhebber uit Barneveld

Geboren en getogen in Barneveld, ben ik misschien wel een echte kipliefhebber. Voor een gebraden kippetje uit de oven mag je mij ’s nachts wakker maken. Geen verrassing dus dat je op mijn site veel kipgerechten kunt vinden, van hele kippen tot kipgehaktballetjes.

Wil je meer kiprecepten ontdekken? Gebruik de zoekfunctie en vul ‘kip’ in bij de sleutelwoorden.

Hoe lang moeten de kiphaasjes in de oven?

Om perfect gegaarde en knapperige kiphaasjes uit de oven te krijgen, bak je ze op 200°C gedurende 17 tot 20 minuten. Keer ze halverwege om, zodat ze gelijkmatig krokant worden. De exacte baktijd hangt af van de dikte van de kiphaasjes.

Tip

  • Het recept voor de tomatensalsa vind je hier.

Super krokante kiphaasjes recept:

 

Super krokante kiphaasjes. Het geheim van deze super krokante kiphaasjes is dat ze met tortillachips gepaneerd worden, hierdoor wordt het super crispy.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Amerikaans
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr kiphaasjes
  • 75 gr bloem
  • 1 ei (L)
  • 150 gr tortillachips

Instructies
 

  • Zet de oven vast aan op 200°C en leg een vel bakpapier op en ovenplaat.
  • Doe de tortillachips in een zipperbag en sla dit fijn met een deegroller.
  • Strooi dit op een bord.
  • Strooi de bloem op een ander bord en kluts het ei in een kommetje.
  • Wentel de kiphaasjes eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en daarna door de tortillachips.
  • Leg ze naast elkaar op de ovenplaat en schuif deze in het midden van de oven.
  • Bak de kiphaasjes in ongeveer 17-20 minuten gaar en knapperig.
  • Serveer ze op een schaal of bord met de tomatensalsa ernaast.
  • Enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating