Stroopwafel Chocoladereep

Wie houdt er nou niet van stroopwafels en chocolade? Ik in ieder geval wel en dacht dat ze perfect zouden zijn om te combineren in een zalige stroopwafel chocoladereep! De stroopwafels bovenop en in de reep, samen met wat knapperige sprinkles, zorgen voor de crunch en de karamelsmaak van stroopwafels. Verrukkelijk!

Stroopwafel chocolade reep

Stroopwafels

Ik mocht van Daelmans Stroopwafels die heerlijke Stroopwafels Origineel & Mini Stroopwafels Brownie ontvangen. Zalig om zo van te genieten bij een kopje koffie of thee, maar ook heerlijk om te verwerken in andere zoete versnaperingen.
Ik heb nu gekozen voor melkchocolade, maar je kunt de repen ook maken van pure of witte chocolade, net wat jij maar lekker vindt.
Deze zelfgemaakte chocoladerepen zijn ook de leukste cadeaus om weg te geven! Met een mooie verpakking, doet dit altijd goed als eetbaar cadeautje.

Maken

Dit recept voor zelfgemaakte chocoladerepen is supermakkelijk.
Begin met het kiezen van je favoriete soort chocolade. Voor dit recept gebruikte ik melkchocolade, maar je kunt ook pure chocolade of witte chocolade gebruiken.
Smelt al je chocolade in een kom boven een pan met zachtjes kokend water (au-bain-marie). Wanneer dat gesmolten is, haal je het van het vuur maar houd je de kom boven de pan zodat het niet te snel afkoelt.

Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en verspreid ze over de bodem van een cake- of bakvorm. Giet de chocolade erover en klaar is Kees.
Laat dit ongeveer 15 minuten staan. Zet ze daarna in de koelkast om helemaal op te stijven. Als het eenmaal is afgekoeld, kan je het in stukken snijden en leuk inpakken of er zelf van genieten!

Nog meer stroopwafelrecepten:

Stroopwafel mokka cheesecake
Mini stroopwafels met oranje chocolade
Stroopwafelijs
Tiramisu van stroopwafels
Stroopwafel muffins

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Stroopwafel chocoladereep:

Wie houdt er nou niet van stroopwafels en chocolade? Ik in ieder geval wel en dacht dat ze perfect zouden zijn om te combineren in een zalige stroopwafel chocoladereep! De stroopwafels bovenop en in de reep, samen met wat knapperige sprinkles, zorgen voor de crunch en de karamelsmaak van stroopwafels. Verrukkelijk!
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 4 tot 6 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr Chocolade
  • 1 Daelmans Stroopwafel
  • 3 Daelmans Stroopwafel Mini’s Brownie
  • 1 el gouden sprinkles

Instructies
 

  • Snijd de chocoladereep in kleine stukjes en smelt deze au-bain-marie.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Snijd ondertussen de stroopwafels in kleine stukjes. Verdeel dit samen met de sprinkles op de bodem van de cakevorm.
  • Meng de rest van de stroopwafelstukjes door de gesmolten chocolade en giet dit in de cakevorm over de stroopwafelstukjes. Strijk de bovenkant glad.
  • Zet het 2 uur of langer in de koelkast. Het moet hard genoeg zijn om te kunnen snijden.
  • Haal de chocoladereep uit de cakevorm door het bakpapier eruit te tillen. Draai de reep om en leg het op een snijplank en snijd het in puntjes of blokjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating