Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Deze sticky buns met Amarena kersen en witte chocola zijn een ware traktatie. Maak ze voor een speciale dag. Lekker voor bij de koffie of serveer het bij de brunch op een vrije (feest)dag.

 

Amarena kersen zijn ontpitte zure kersen die in een suikersiroop zijn ingelegd. Ze komen uit Italië. Door de siroop krijgen de kersen een hele speciale smaak en een lekker knapperig velletje. Ze worden veel in patisserie verwerkt, maar zijn ook heerlijk in nagerechten of cocktails. Doordat de kersen zo zoet zijn, hoef je geen suiker te gebruiken in de buns.
Als je liever pure chocolade wilt gebruiken, dan kan dat natuurlijk.

 

Ik heb de sticky buns gemaakt van croissantdeeg uit een rond blik. Super makkelijk om te maken. Je rolt het deeg uit, maakt er een vierkante lap van die je belegd met de chocolade en kersen. Rol dit op en snijd ze in kleine rolletjes.
Neem een ovenschaal waar de rolletje ruim in passen. Het deeg zet uit tijdens het bakken.
Check de foto’s in de gallery hoe ik het gedaan heb.

 

Amarena kersen

 

Vind jij Amarena kersen ook zo lekker? Dan heb ik nog meer heerlijke recepten met deze kersen voor jou. Wat te denken van deze Yoghurt panna cotta met Amarena kersen?

Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola. Als jij jezelf en je gezin wilt verwennen op een speciale dag maak dan deze heerlijke sticky buns.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 pot (460 gr) Amarena kersen
  • 75 gr witte chocolade
  • 1 deegrol voor 6 croissants
  • 150 gr verse roomkaas
  • 1 el kaneelpoeder
  • 125 gr poedersuiker
  • 4 el kersensiroop

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet een ovenschaal in met boter.
  • Zet een zeef op een maatbeker en giet hierin de Amarena kersen uit. Snijd ze dan doormidden. Haak de witte chocoladereep in kleine stukjes.
  • Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het uit. Snijd het in de lengte doormidden. Leg de twee helften in de breedte iets overlappend tegen elkaar.
  • Dicht de gaatjes en smeer het deeg in met de verse roomkaas. Bestrooi met de kaneelpoeder.
  • Verdeel dan de gehakte chocolade en kersen over het deeg.
  • Rol het deeg strak op tot een rol en snijd dit in 8 rolletjes.
  • Leg een croissantrolletje in de ingevette ovenschaal. Ze hebben wel iets ruimte nodig in de ovenschaal want ze gaan nog 'uitzetten'.
  • Zet de schaal in de oven en bak de sticky buns ongeveer 35-40 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Maak ondertussen de topping: meng de poedersuiker met de kersensiroop tot je een mooie roze en glad mengsel hebt. Voeg eventueel meer suiker of siroop toe als het te dun of dik lijkt.
  • Haal de sticky buns uit de oven en lepel de topping erover. Laat iets afkoelen voordat je ze eet. Koud zijn ze ook nog erg lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating