Deze sticky Buns gemaakt van croissantdeeg gevuld met een kaneel, suiker, dadels, chocolade en walnoten worden opgerold en gebakken in een nootachtige, zoete, boterachtige topping. Als je zin hebt in een ontbijtbroodje of tussendoortje voor bij de koffie, dat zoet, heerlijk en een beetje kleverig is, dan zijn deze sticky buns jouw oplossing! Met slechts acht ingrediënten is dit recept binnen 35 minuten klaar en met weinig moeite op tafel!
Maak je klaar om jezelf en de rest van de familie te trakteren op de verrukkelijke zoete broodjes. Het zijn heerlijke lekkernijen voor het ontbijt of op elk moment van de dag.
Sticky Buns
Als je geen tijd hebt om zelf zoete broodjes te maken, dan is dit recept iets voor jou! Het begint met in de winkel gekocht croissantdeeg en eindigt dan met de zoete en plakkerige smaak en textuur die je van een koffiebroodje zou verwachten. En natuurlijk kon ik de walnoten niet weglaten. Dit is een onderdeel van het recept dat het onderscheid maakt tussen kleverige broodjes en gekochte koffiebroodjes. Er is geen rijstijd nodig, dus je kunt in een mum van tijd een partij maken. (Nou ja, over ongeveer 35 minuten of zo).
Ingrediënten
- Croissantdeeg, koop hiervoor croissantdeeg voor zes stuks uit zo’n blik.
- De vulling bestaat uit roomroomboter, bruine basterdsuiker, kaneel, gehakte dadels, chocoladestukjes en gehakte walnoten.
- Noten: Zoals hierboven vermeld, zijn noten vrij standaard op plakkerige broodjes. Je kunt ze echter ook weglaten als je dat liever hebt, of de broodjes proberen met een ander soort noten, zoals pecannoten of zelfs amandelen.
Maken
Met deze ingrediënten en een minimale voorbereidingstijd zijn deze lekkere broodjes ongelooflijk eenvoudig te maken. Ze zijn perfect om plotselinge trek te bevredigen of uw dierbaren te verrassen met een zelfgemaakte lekkernij.
Je rolt het deeg uit, snijd het doormidden en dan plak je de twee helften weer aan elkaar. Druk de snijgaatjes dicht, smeert het in met de boter en bestrooi het met de rest van de ingrediënten. Dan rol je het op en snijd de rol in zes rolletjes.
Je kunt de rolletjes in een muffinbakplaat doen of tegen elkaar in een ronde springvorm.
Tips:
- Probeer ook eens deze heerlijke Cranberry sticky buns of Sticky buns met Amarena kersen en witte chocolade.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Sticky Buns gemaakt van croissantdeeg:
Ingrediënten
- 50 gr zachte roomboter
- 50 gr bruine suiker
- 1 el kaneel
- 5 dadels, gehakte
- 2 el chocoladestukjes
- 100 gr walnoten, grof gehakt (6 hele achterhouden)
- 6 el agave of honing
- 1 verpakking voor 6 croissants
Instructies
- Zet de oven aan op 180˚C.
- Vet de muffinvorm (6 stuks) in met boter.
- Rol het croissantdeeg uit, snijd het in de lengte doormidden en leg de 2 helften in de breedte tegen elkaar, iets overlappen. Dicht de gaten en smeer de lap deeg in met de boter.
- Strooi er de bruine suiker, kaneel, dadels, chocola en gehakte noten over.
- Rol het deeg dan op tot een grote rol en snijd dit in 6 rolletjes.
- Verdeel de agavesiroop en hele noten over de muffinvormpjes en leg een croissantrolletje in elk muffinvorm.
- Bak de rolletjes ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Haal de muffinvorm uit de oven en haal ze er voorzichtig uit. Laat iets afkoelen.