Steak and cheese panini

Ik heb ooit in Amerika een Philly Cheese Steak Sandwich gegeten en vond dit super lekker. Steak and cheese sandwich was ook de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. En elke keer als hij een soort van heimwee heeft, bereid ik een Amerikaans gerecht voor hem. Ik heb deze steak and cheese panini gemaakt met heerlijk gegaarde picanha wat overgebleven was en lekker veel cheddar kaas.

 

Cheese Steak Sandwich

 

Deze heerlijke steak sandwich kan jij ook thuis maken. Dunne plakjes steak op een broodje met daarop lente-uien en heerlijk gesmolten cheddar kaas. Wie wil dat nou niet?
Je ziet ook recepten voorbijkomen waarbij er ook nog gebakken champignons op de steak gaan. Ook lekker natuurlijk.

 

Kaas

 

Origineel gaat er Provolone kaas over het broodje. Je kunt ook cheddar kaas laten smelten over het vlees als je geen Provolone kaas kunt vinden. Koop dan niet die voorgesneden plakjes cheddar, maar een stuk cheddar die je zelf in plakjes snijdt of raspt.
Of gebruik een andere kaassoort die goed smelt.

 

Steak

 

Welk vlees moet je gebruiken voor dit broodje? Je kunt in principe elk soort gebraden rundvlees gebruiken. In Amerika wordt vaak de ribeye gebruikt, een lekkere steak met een flinke vetadering erdoor. Dit snijden ze in flinterdunne plakjes en bakken dat dan op hoog vuur even aan.
Maar ik heb had nog een stukje in de oven gebraden picanha liggen en dat was heerlijk op dit broodje.
De truc om het vlees flinterdun te snijden, gebruik een scherp vleesmes hiervoor.

 

Als je geen gebraden vlees hebt liggen, kan jij het ook heel goed maken gesneden rosbief (vleeswaren) gebruiken voor dit broodje. Leg het rauw op het broodje of bak dit even aan op hoge temperatuur in een hete pan.
In Amerika wordt ook mayonaise gebruikt op dit broodje, voor mij hoeft dit niet. Mosterd is wel lekker op de panini. Ik heb de chili knoflooksaus, wat ik ook gebruikt heb bij het braden van het vlees, erop gesmeerd. Dat was ook erg lekker.

 

Tip:

 

Serveer het met een lekkere zelfgemaakte ketchup.

En als nagerecht heb ik deze heerlijke Amerikaanse Blueberry Pie voor jullie.

 

 

Recept Steak and cheese panini:

Steak and cheese panini. Mocht je nog een stuk gegaarde steak overhouden, dan kan je deze heerlijke steak and cheese panini ervan maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 150 gr gegaarde steak
  • 1 lente-ui
  • 200 gr Cheddar
  • 2 panini broodjes
  • 2 el mosterd
  • olijfolie
  • ketchup

Instructions
 

  • Snijd hele dunne plakjes van het vlees. Snijd de lente-ui in dunne ringen en de cheddar kaas plakken.
  • Snijd de broodjes in de lengte doormidden. Smeer een kant in met mosterd en beleg beide helften met de plakjes kaas.
  • Verdeel hierop de plakjes vlees en de lente-uien. Klap de broodjes dicht en druk ze goed aan.
  • Bak de broodjes aan beide kanten goudbruin en krokant in een koekenpan met een beetje olie of onder de hele grill van de oven.
  • Snijd ze dan eventueel doormidden en serveer ze met ketchup.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating