Speculaas spekjes

Deze speculaas spekjes zijn ideaal voor Sinterklaas avond of sowieso lekker in de maand december. In Nederland noemen we het spekjes, maar het zijn eigenlijk marshmallows. Ik had ze nog nooit gemaakt, dus het werd tijd dat ik dit eens ging proberen. En dat kwam goed uit, want ik had aardig wat eiwitten in de koelkast staan die ik overgehouden had van het maken van crème brûlée. Hiervoor had ik namelijk alleen de eigelen nodig.

 

Voor het maken van deze speculaas spekjes heb je wel een suiker thermometer nodig. Je wilt namelijk de juiste temperatuur meten van het suikerwater. Mocht je deze nou niet hebben, lepel dan wat suikerwater op een koud schoteltje. Laat het afkoelen en als je dan een balletje kunt vormen van de siroop, dan is deze klaar voor gebruik.
Het is helaas geen recept om met kleine kinderen te maken, want die suikersiroop is gloeiend heet!

 

Crème brûlée

 

Van de eigelen had ik dus een heerlijk decadent dessert gemaakt. Het is een Mokka crème brûlée. Mocht je dat ook willen maken, dan kan je hier het recept vinden.

Speculaas spekjes. Eigenlijk zijn dit marshmallows maar in Nederland noemen wij het spekjes. Ik heb ze heerlijk gekruid met speculaaskruiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eieren (M)
  • 12 blaadjes gelatine
  • 500 gr kristalsuiker
  • 300 ml water
  • 2 el speculaaskruiden
  • snufje zout
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Week de gelatineblaadjes in een kom met water. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier. Scheid de eieren en doe het eiwit in een vetvrije grote kom.
  • Doe de kristalsuiker in een pan met de 300 ml water. Breng aan de kook tot 125˚C.
  • Het moet een iets dikkere suikersiroop worden.
  • Knijp de gelatine goed uit en voeg ze toe aan de siroop, meng dit er goed doorheen.
  • Haal de pan van het vuur en meng de speculaaskruiden en zout erdoor.
  • Klop de eiwitten stijf. Giet de siroop beetje bij beetje en al kloppend toe aan de eiwitten.
  • Klop de eiwitten dan ongeveer 10 minuten tot het mengsel is verdubbeld.
  • Bedek de bakvorm met bakpoeder en giet dan het marshmallowbeslag erin.
  • Bestrooi het met een laagje poedersuiker en laat afkoelen.
  • Laat dit minimaal twee uur (liefst langer) opstijven voordat je het in kleine stukjes snijd.
  • Rol de blokjes door poedersuiker en verpak ze in een koekjestrommel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating