Ik heb voor deze spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus spaghettini gebruikt. Ik dacht dat ik nog spaghetti in huis had, dat was dus niet zo. Maar wel spaghettini in huis, dus dit maar gebruikt. Je kunt natuurlijk elk soort spaghetti of pasta gebruiken hiervoor. Maar ik moet zeggen dat de spaghettini wel erg lekker was erbij. Spaghettini is hele dunne spaghetti.
Haal halverwege de bereiding de zalm uit de pan, je wilt niet dat deze te ver doorbakt want dan wordt de zalm droog. De zalm moet mooi roze van binnen blijven.
En nog zo’n heerlijk recept met spaghettini:
Een heel ander, maar wel erg lekker, recept met spaghettini is deze Spaanse FideuĂ . Moet je echt eens proberen.
Spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus. Ik heb voor deze spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus spaghettini gebruikt. Dit is een dunne spaghetti.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 400 gr spaghettini
- 4 zalmfilets
- peper en zout
- olijfolie
- 1 ui, in dunne ringen
- 4 teentjes knoflook, geraspt
- 1/2 potje zongedroogde tomaten
- 300 gr spinazie
- 100 ml gevogelte fond
- 200 ml slagroom
- 100 gr oude kaas, geraspt
- 1 bos basilicum
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm een scheut olie in een grote koekenpan en bak hierin de zalm rondom lichtbruin.
- Voeg nu de uien toe in de pan bij de zalm en bak deze glazig. Dan gaan de knoflook, (gehakte) zongedroogde tomaten en spinazie erbij en bak dit nog even mee. Haal de zalm even uit de pan.
- Voeg de fond toe en laat 5 minuten inkoken voordat je de room erbij doet. Breng dit aan de kook en doe dan de geraspte kaas erbij. Voeg de zalm toe en roer tot er een iets dikkere saus is ontstaan.
- Giet de pasta af en doe dit bij de saus. Meng alles voorzichtig door elkaar.
- Hak de basilicumblaadjes grof en voeg dit als laatste toe.