Spaghetti met Pompoen en Chorizo

Deze rijke spaghetti met pompoen en chorizo is in een mum van tijd klaar, zodat je kunt genieten van quality time met degenen die ertoe doen. Met de pittige toevoeging van chorizo tilt deze heerlijke maaltijd een niveau hoger: proef het! Pompoen en chorizo zijn gemaakt om met elkaar te combineren. De aardse zoetheid van de pompoen gaat perfect samen met de rokerige paprikasmaak van de chorizo.
De saus is zo simpel: stukjes chorizo, pompoenpuree, een scheutje room, een snufje kaneel en wat pastawater om het te verdunnen. Vervolgens wordt deze romige saus gemengd met al dente spaghetti. Maak het af met wat pecannoten en salieblaadjes en het eten is klaar!

Pompoenpuree*

Het pompoenseizoen is aangebroken! Deze pasta is het toonbeeld van de herfst en ik kan er geen genoeg van krijgen. Heerlijke spaghetti omhuld met een romige hartige pompoensaus met pittige stukjes chorizo. Het beste gedeelte? Het is in binnen 30 minuten klaar! Het is de perfecte doordeweekse maaltijd met een gastronomisch tintje.

Je denkt misschien dat het gebruik van gepureerde pompoen om pasta te bereiden een beetje vreemd is, maar hoor me. Eerst rooster je de pompoen, waardoor deze een mooie zoete, aardse smaak krijgt. Vervolgens pureer je hem zoals je zou doen als je pompoensoep zou maken. Hier komt de smaak naar voren. Op het eerste gezicht lijkt het een beetje op babyvoeding, maar het is zo boordevol smaak dat het verre van dat is. Je kunt een beetje bouillon of meer room toevoegen om het los te maken en het als soep eten, maar door pasta met rokerige chorizo gemengd is het echt lekker.

Spaghetti met pompoen en chorizo

Pasta

  • Natuurlijk kun je hier alle soorten pasta gebruiken, maar ik hou van spaghetti. Maar gebruik wat je bij de hand hebt.
  • Hier vind je nog meer lekkere en snel te maken pastagerechten.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Spaghetti met pompoen en chorizo:

Spaghetti met pompoen en chorizo. Het zoete van de pompoen gaat heel goed samen met het pittige van de chorizo. Probeer het eens.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr spaghetti
  • 1 chorizoworst
  • 1 grote ui
  • 350 gr pompoenpuree*
  • 50 ml room
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 75 gr pecannoten
  • 7 salieblaadjes, fijngesneden
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de chorizo in plakken en hak dit fijn in een keukenmachine. Snipper de ui.
  • Bak de chorizo in een grote koekenpan met 1 eetlepel olie ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de ui toe en bak deze met de chorizo ook ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de kaneelpoeder toe, roer goed door. Dan de gaat de pompoenpuree en room erbij en meng dit erdoor, laat nog even pruttelen.
  • Giet de spaghetti af maar houd een glas van het kookvocht achter en roer de helft hiervan door de saus. Als de saus te dik lijkt, voeg dan meer pastawater toe tot de gewenste dikte.
  • Voeg de spaghetti toe en meng door de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en hak ze in stukjes op een snijplank.
  • Bak de salieblaadjes krokant in een beetje olijfolie.
  • Serveer de spaghetti op warme borden en strooi de pecannoten en salieblaadjes erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating