Ik had deze spaghetti met Oosterse kip en garnalen op het menu staan en wilde dit serveren met noedels. Dacht dat ik dit nog wel in huis had…..niet dus. Toen maar spaghetti gekookt en wat denk je, het is een heerlijke combinatie geworden.
Je hebt zin in een snelle Chinese maaltijd, dus ga naar de kast en geen noedels! Geen probleem, gebruik spaghetti. Dit is min of meer hetzelfde recept dat je afhaalmaaltijd zou gebruiken voor chow mein en het is net zo lekker. Je kunt dit recept vegetarisch maken door tofu te gebruiken. Maar carnivoren hoeven alleen maar kip, garnalen, rundvlees of varkensvlees toe te voegen. Zorg ervoor dat je vlees goed gaar is, roerbak het goed voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Als je van een pittige maaltijd houdt, voeg dan nog wat Sriracha aan de roerbakmix toe.
Roerbakgerechten
Ik ben dol op roerbakgerechten, vooral die waar je alleen maar een wok voor nodig hebt.
Dit recept is een bewerking van de chow mein, ik heb het recept echter aangepast zodat het nog sneller en gemakkelijker thuis te maken is.
En dit recept met kip en garnalen is echt heel gemakkelijk!
Het enige wat je hoeft te doen is de makkelijke saus te maken en opzij te zetten voor later. Bak vervolgens de garnalen in een hete wok en doe ze op een bord. Roerbak vervolgens de kip en daarna de rest in de wok. Roerbak een paar minuten voordat je de saus en gekookte spaghetti of noedels toevoegt. Roerbak nog 1 minuut, totdat alles goed gemengd is. Garneer ten slotte met lente-uien en koriander.
Zie hieronder voor het volledige recept.
Nog meer roerbakgerechten:
Roerbak garnalen met komkommer en sugar snaps
Szechuan tofu roerbak
Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus
Pittige Chinese aubergine roerbak
Roerbakgroenten met rijstnoedels
Tips:
Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaarstaan voordat je begint! Als je eenmaal met dit gerecht aan de slag gaat, moet alles vrij snel gebeuren, dus je hebt geen tijd om je voor te bereiden.
Vervang de spaghetti eventueel door soba-, udon- ramen- of eiernoedels.
Dit gerecht is echt het lekkerst als je het meteen serveert. Als je toch restjes overhoudt, doe ze dan in een bakje met deksel en plaats ze in de koelkast, waar ze 1 dag houdbaar zijn.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Spaghetti met Oosterse kip en garnalen:
Ingredients
- 180 ml kippenbouillon
- 2 el aardappelzetmeel
- 120 ml sojasaus
- 60 ml rijstwijn
- 50 ml zoete chilisaus
- 50 gr palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
- 2 el sesamolie
- 350 gr (spelt) spaghetti
- 20 rauwe grote garnalen
- 4 kippendijen
- 4 tenen knoflook
- 2 lente-uitjes
- 1 bosje koriander
- 1 handvol pinda's
- plantaardige olie
Instructions
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje, snijd de kippendijen in blokjes, snijd de knoflook in dunne plakjes, de lente-uien en in dunne ringen en hak de korianderblaadjes.
- Saus: breng je de bouillon aan de kook. Meng het aardappelzetmeel met 1 eetlepel water en doe dit bij de bouillon. Zet het vuur wat lager en roer goed door tot de bouillon gebonden is.
- Meng dan de overige Ingredienten voor de saus erdoor.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
- Bak de garnalen in een hete wok in een scheutje olie tot ze mooi roze zijn, haal ze dan uit de pan.
- Bak in dezelfde wok de kippenblokjes goudbruin, voeg dan de pinda's en knoflook toe en bak dit nog even mee.
- Voeg dan de saus toe en meng met de kip. Giet dan de spaghetti, lente-uitjes, koriander en garnalen erbij en roer alles goed door.
- Serveer direct en strooi nog wat lente-ui en korianderblaadjes erover.