Een heerlijke risotto met een Spaans tintje, dit wil je proberen! De risotto wordt gemaakt van kipdijfilets, chorizo, kikkererwten, paprika’s, tomatenblokjes, zwarte olijven en als smaakmakers de gerookte paprikapoeder, saffraan en een laurierblaadje. Een lekker eenpansgerecht die het goed zal doen op een herfstachtige dag.
Het duurt slechts 45 minuten om het te maken, het vergt minimale inspanning en afwassen, wat altijd een pluspunt is in mijn boek. Chorizo, gerookte paprika en tomaat geven een heerlijke Spaanse sfeer. Aangevuld met sappige gebraden kipstukjes, chorizo, kikkererwten en paprika heeft het alles wat nodig is voor een heerlijke maaltijd.
Eenpansmaaltijd
Deze Spaanse risotto uit één pan is een eenvoudige en gezinsvriendelijke maaltijd! Je zult genieten van hoe de smaken samenkomen in deze eenpansmaaltijd!
Ik weet dat het gebruikelijk is om een gezonde levensstijl te leiden, hetzij door middel van een dieet, lichaamsbeweging of beide. Het lastige is om op de lange termijn vast te houden aan die gezonde doelen, toch?
Ik stel voor dat we, in plaats van te proberen een of ander krankzinnig beperkend gezond dieet te volgen, elke dag een maaltijd plannen en voedzame maaltijden bereiden voor onszelf en onze gezinnen. Huisgemaakte maaltijden zijn elke keer bevredigender en voedzamer dan afhalen. En weten wat er in het voedsel zit dat je in je lichaam stopt, is zo belangrijk.
Vooral op frisse dagen, verlang ik naar huisgemaakte maaltijden die niet alleen verantwoord zijn, maar ook stevig en geruststellend. Deze Spaanse risotto is beide. Het is gemaakt met verse groenten, risottorijst en kikkererwten, die allemaal vezels en andere voedingsstoffen bevatten.
Meer eenpansmaaltijden:
- Kip fricassee met rode pesto
- Eenpansgerecht met zilvervliesrijst, salami, cavolo nero en prei
- Vegetarische curry met kikkererwten en zoete aardappelen
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Spaanse risotto met kip en kikkererwten:
Ingrediënten
- 400 gr kipdijfilets
- 100 gr chorizoworst
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- zout en peper
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- olijfolie
- 350 gr arborio rijst
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 glas witte wijn
- 600 ml kippenbouillon
- 1 blikje tomatenblokjes
- ½ tl saffraan
- 1 laurierblaadje
- 1 blik (400 gr) kikkererwten
- 12 zwarte olijven
- 4 takken peterselie, blaadjes ervan
Instructies
- Snijd de kipdijfilets in blokjes, de chorizo in kleine blokjes, snipper de ui en rasp de knoflook.
- Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
- Kruid de kip met peper en zout en gerookte paprikapoeder. Bak in een koekenpan goudbruin en gaar in ongeveer 7-9 minuten.
- Verwarm in een pan de bouillon met de tomatenblokjes met vocht, saffraan en laurierblaadje.
- Bak in een grote (hapjes)pan de chorizo met de ui, knoflook en paprikablokjes glazig, voeg de rijst en paprikapoeder toe en bak dit 2 minuutjes mee.
- Schenk de wijn erbij en roer totdat deze verdampt is. Giet dan een paar soeplepels warme tomatenbouillon erbij en breng aan de kook.
- Blijf roeren en laat ongeveer 25 minuten op zacht vuur (zonder deksel) garen. Voeg steeds een beetje bouillon toe zodra deze geabsorbeerd is.
- Doe dit tot de rijst al dente gaar en de bouillon bijna verdampt is.
- Giet de kikkererwten af, spoel ze af en laat ze uitlekken.
- Voeg dan de kikkererwten, zwarte olijven en kipblokjes toe en laat dit even mee warmen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Strooi de peterselieblaadjes erover en serveer de pan op tafel.