Soja Honing Kipkarbonades

Sojasaus en honing is een hele goede combinatie. Het zoute van de soja met het zoete van de honing, maakt deze soja honing kipkarbonades tot een ware traktatie. Het is een makkelijk te maken gerecht en de bereiding duurt ook niet al te lang. Ideaal dus voor een doordeweekse dag.

Kipkarbonades

Wij zijn gek op kipkarbonades. Jij ook? Dan heb ik nog zo’n makkelijk gerecht hiermee, namelijk deze Traybake van kipkarbonades

Tips:

  • Natuurlijk kan je in plaats van kipkarbonades ook kipdijfilets, drumsticks of kipfilets gebruiken. De kooktijd zal per kipdeel iets anders zijn.
  • Om zeker te zijn of het vlees wel gaar is, prik je in het dikste deel van het vlees. Komt er rode/roze vocht uit dan is het nog niet gaar. Is het vocht blank dan is het vlees gaar.
  • Serveer deze soja honing kipkarbonades met zilvervliesrijst en gestoomde sugar snaps.

Recept Soja Honing Kipkarbonades:

Soja honing kipkarbonades. Een heerlijk en makkelijk te maken gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag. Maak dus snel deze kipkarbo's!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipkarbonades
  • 50 ml sojasaus
  • 4 el honing
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 1 el geraspte gember
  • 4 teentjes knoflook, geraspt
  • zonnebloemolie
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 bosje koriander

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olie in een bakpan en bak hierin de kipkarbonades aan beide kanten goudbruin.
  • Meng ondertussen de sojasaus, honing, rijstwijnazijn, gember en knoflook met elkaar in een schaaltje. Giet deze saus dan bij de kip en zet het vuur lager.
  • Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 15-18 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Draai de kip wel af en toe om.
  • Als de saus te droog lijkt te worden kan je er wat water bij doen.
  • Serveer de kipkarbonades met de saus. Snijd de lente-uitjes en korianderblad fijn en bestrooi de kip hiermee.
  • Lekker met zilvervliesrijst en gestoomde sugar snaps.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating