Deze verantwoorde Snickers overnight oats smaken net als een Snickers en zitten boordevol vezels. Toetje als ontbijt? Ja graag! Deze heerlijke, op Snickers geïnspireerde, havermout heeft alle kenmerken van de beroemde reep. Knapperige pinda’s, rijke chocolade en een boterachtige karamel over zachte havervlokken. Ouderwetse havervlokken werkt hier het beste, omdat ze hun textuur behouden. Hoewel je misschien verrast zult zijn door het gebruik van chocoladestukjes en ‘karamelsaus’ in een ontbijtrecept, gebruik je een minimale hoeveelheid van suiker om de Snickers-smaak na te bootsen.
Ben je klaar om je dag te beginnen met een ontbijt dat smaakt naar een reep, maar boordevol goede eigenschappen van gezonde haver zit? Snickers overnight oats is er om jouw ochtenden spannender en bevredigender te maken.
Begin de dag met een heerlijke twist door te genieten van deze Snickers overnight oats. Deze haver transformeert de klassieke candybar-smaken in een gezonde en bevredigende ontbijttraktatie of heerlijke snack. Het is wel even extra werk, maar dan heb je wel iets heel bijzonders.
Pindakaas
Ik had twee potten pindapasta van BonneMaman gekregen en dan wil ik daar altijd iets bijzonders mee maken. Omdat ik vroeger als kind gek was op Snickers, kwam ik op het idee om dit ontbijtje te maken. Ik kan je verklappen dat het echt de smaak van deze reep heeft, maar dan in de vorm van een verantwoord ontbijtje.
Je kunt hiervoor een romige pindakaas of pindakaas met nootjes gebruiken.
Dadel karamel
De karamel heb ik van dadels gemaakt. Het is een gemakkelijke karamel met een ingrediënt, gemaakt van romige gepureerde dadels. Een veelzijdige, natuurlijk gezoete, rauwe karamel, perfect voor het toevoegen van karamelsmaak aan dit ontbijt.
Je hebt hiervoor die lekkere zachte Medjoul dadels nodig. Mochten ze niet zacht en plakkerig zijn, laat ze dan 10 minuten in warm water weken en daarna uitlekken.
Doe de ontpitte dadels in een keukenmachine en pulseer ze tot fijne stukjes. Dan doe je er een klein beetje heet water bij en pureer je dit tot een zachte karamel.
Je zult de zijkanten moeten afschrapen tijdens het pureren.
Zorg ervoor dat je alleen voldoende water toevoegt om een pasta te vormen, te veel water en het wordt te vloeibaar. De hoeveelheid is afhankelijk van jouw machine en de grootte/vochtigheid van de dadels.
Laat het zo, of voeg een snufje zout toe om de smaak te verbeteren (optioneel). Blijft afgedekt in de koelkast 1-2 weken houdbaar, dus mocht je wat overhouden bewaar het dan in de koelkast.
Tips:
Optionele toevoegingen: amandelboter, kokosvlokken, lijnzaad, vanille-extract, cacaonibs, kokossuiker, agavesiroop, een snufje zout of zelfs een extra schepje eiwitpoeder.
In deze blog lees je waarom goed ontbijten belangrijk is.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Snickers overnight oats:
Ingredients
- 100 gr dadels
- water
- 1 snufje zout
- #overnight oats#
- 100 gr havervlokken fijn
- 1 scoop proteïnepoeder vanille
- 200 ml (plantaardige) melk
- 100 ml (plantaardige) yoghurt
- 4 el pindakaas
- 40 gr pure chocolade
- 2 tl kokosolie
- 7 el ongezouten pinda's
Instructions
- Karamel: Voeg ontpitte dadels toe aan een keukenmachine en pulseer op laag totdat er kleine stukjes overblijven.
- Voeg vervolgens een klein beetje heet water toe terwijl de blender aan staat, totdat er een pasta ontstaat. Lijkt het te dik, voeg dan nog wat water toe. Voeg een snufje zout toe.
- Klop de havervlokken, proteïnepoeder, melk, yoghurt en pindakaas samen in een middelgrote kom.
- Lepel de helft in twee glazen potjes en doe er een el dadelkaramel bij. Verdeel dan de rest van de havermout over de potjes en zet ze afgedekt in de koelkast.
- Roer ondertussen de gehakte pure chocolade en de kokosolie door elkaar in een kleine magnetronbestendige kom. Laat dit in 45 sec. smelten in de magnetron en meng dit.
- Lepel de gesmolten chocolade op de havermout in het potje. Bestrooi met de pinda's. Zet afgedekt in de koelkast tot de volgende morgen.