Slawraps met kip, wasabi en noedels

Ik heb de kipfilets gemarineerd in een marinade met verse wasabi. Het is daardoor een smakelijk kippetje geworden. Deze slawraps met kip, wasabi en noedels is een heerlijke lichte maaltijd geworden.
Meestal bak ik de kipfilets en gaar ze daarna in de oven. Hierdoor krijg je een hele malse kipfilet.

 

Als je niet aan verse wasabi kunt komen, gebruik dan wasabi paste uit een tube of verse mierikswortel hiervoor in de plaats.

 

Lees hier mijn blog over verse wasabi.

Slawraps met kip, wasabi en noedels. Ik mocht verse wasabi ontvangen en ben hiermee aan de slag gegaan. De wasabi is heerlijk in deze slawraps.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl honing
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 el vers geraspte wasabi
  • 3 kipfilets
  • 2 el zonnebloemolie
  • 75 gr noedels
  • 1 el sesamolie
  • 1 wortel
  • 1/2 komkommer
  • 6 radijsjes
  • 1 ijsbergsla
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl verse geraspte wasabi
  • zout

Instructions
 

  • Meng in een schaal de sojasaus, sesamolie, honing, rijstazijn, honing, knoflook en wasabi met elkaar. Wentel de kipfilets hierin en laat afgedekt minimaal een uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Bak de kipfilets in een koekenpan met een scheutje olie op hoog vuur rondom goudbruin.
  • Leg de kipfilets in een ovenschaal en zet ze in de oven. Laat ze in ongeveer 12-15 minuten garen (afhankelijk van de dikte van de filets).
  • Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking, giet ze dan af. Spoel ze af met koud water en meng ze daarna met de sesamolie. Dit voorkomt dat ze aan elkaar gaan plakken.
  • Snijd met een spiraalsnijder of een dunschiller dunne slierten of plakken van de wortel en de komkommer. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  • Saus: meng de ingrediënten met elkaar. Je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt, voeg hiervoor meer of minder wasabi toe. Breng eventueel op smaak met zout.
  • Haal de kipfilets uit de oven en snijd ze in hele dunne plakken.
  • Haal voorzichtig de bladeren van de ijsbergsla, spoel ze schoon en dep ze droog. Verdeel de gekookte noedels, wortel en komkommerslierten hierin.
  • Leg de plakjes kip hierop en een paar plakjes radijs. Lepel er wat saus over, serveer direct en eet ze lekker uit het vuistje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating