Sint Maarten Rocky Road

In ons dorp wordt Sint Maarten uitgebreid gevierd. Om half zes staan de kindjes met hun lampionnetjes al aan de deur en zingen hun liedjes. Hoe later op de avond hoe ouder de kinderen zijn. En elk jaar vraag ik me af of ik genoeg snoepgoed in huis heb. De ene keer is het teveel en de andere keer ben je er in een mum van tijd doorheen en moet je snel bij de buren nog wat snoepgoed halen. Dit jaar had ik weer eens teveel. Van de overgebleven mini reepjes heb ik deze Sint Maarten Rocky Road gemaakt. Je kunt dit natuurlijk van allerlei soorten reepjes maken en eventueel nog wat snoepgoed er bovenop plakken.
Het is wel een caloriebom, dus snijd het in kleine stukjes. Lekker voor jong en oud.

In ons dorp wordt Sint Maarten uitgebreid gevierd. Om half zes staan de kindjes met hun lampionnetjes al aan de deur en zingen hun liedjes. Hoe later op de avond hoe ouder de kinderen zijn. En elk jaar vraag ik me af of ik genoeg snoepgoed in huis heb. De ene keer is het teveel en de andere keer ben je er in een mum van tijd doorheen en moet je snel bij de buren nog wat snoepgoed halen. Dit jaar had ik weer eens teveel. Van de overgebleven mini reepjes heb ik deze Sint Maarten Rocky Road gemaakt. Je kunt dit natuurlijk van allerlei soorten reepjes maken en eventueel nog wat snoepgoed er bovenop plakken.

 

Mandarijnen

 

En als je mandarijntjes overhoudt van Sint Maarten, kan je deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes maken.

Sint Maarten Rocky Road. In ons dorp wordt Sint Maarten gevierd. Van het overgebleven snoepgoed heb ik deze heerlijke Rocky Road gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 25 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr roomboter
  • 8 mini kitkat
  • 8 mini bros
  • 8 mini bounty
  • 2 doosjes mini smarties

Instructies
 

  • Bekleed een vierkant bakblik van 24 cm met bakpapier.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes. Hak de mini reepjes in kleine stukken en meng dit in een grote schaal.
  • Doe de slagroom en boter in een grote pan en verwarm dit samen tot de boter gesmolten is.
  • Haal je de pan van het vuur en doe de chocolade erin. Roer tot de chocolade gesmolten is.
  • Giet ongeveer een kwart het chocolademengsel in het bakblik. Leg hierop de gehakt mini reepjes en verdeel de rest van de chocolade erover. Bestrooi met de smarties.
  • Klop een paar keer met het blik op het aanrecht, zodat de chocolade zich goed verdeelt tussen de stukjes reep.
  • Laat afkoelen. Als de chocolade koud is, zet je het bakblik afgedekt met folie in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
  • Snijd dan de chocolade in kleine blokjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating