Sint Maarten Rocky Road. In ons dorp wordt Sint Maarten gevierd. Van het overgebleven snoepgoed heb ik deze heerlijke Rocky Road gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 25 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans, Nederlands
- 400 gr pure chocolade
- 250 ml slagroom
- 100 gr roomboter
- 8 mini kitkat
- 8 mini bros
- 8 mini bounty
- 2 doosjes mini smarties
Bekleed een vierkant bakblik van 24 cm met bakpapier.
Hak de chocolade in kleine stukjes. Hak de mini reepjes in kleine stukken en meng dit in een grote schaal.
Doe de slagroom en boter in een grote pan en verwarm dit samen tot de boter gesmolten is.
Haal je de pan van het vuur en doe de chocolade erin. Roer tot de chocolade gesmolten is.
Giet ongeveer een kwart het chocolademengsel in het bakblik. Leg hierop de gehakt mini reepjes en verdeel de rest van de chocolade erover. Bestrooi met de smarties.
Klop een paar keer met het blik op het aanrecht, zodat de chocolade zich goed verdeelt tussen de stukjes reep.
Laat afkoelen. Als de chocolade koud is, zet je het bakblik afgedekt met folie in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
Snijd dan de chocolade in kleine blokjes.