Op een of andere manier zit het nog niet zo in mijn systeem dat ik na mijn gastric sleeve operatie heel weinig eet. Ik blijf teveel koken. Nu ben ik wel creatief met restjes, dat scheelt. Zo ook is deze simpele kipsalade met bacon en ei ontstaan. Had vier kippenbouten gebraden in de oven, hubbie eet er twee en na een halve zit ik al vol. Geloof het of niet, meer eet je niet na een maagverkleining!
Dus wat gaan we doen met dat kippenvlees. Gelijk maar van het bot geplukt en in de koelkast gelegd. Omdat brood nog niet zo lekker gaat, eet ik ’s middags vaak een cracker of een salade. Ff kijken wat er nog een de koelkast ligt. Eieren, check. Bacon, check, en tomaatjes heb ik altijd wel in huis. Tada …. de kipsalade is een feit.
Ook lekker hierbij is bijvoorbeeld avocado, komkommer, verse kruiden, wat je maar in huis hebt.
No waste
Ik vind het moeilijk om eten weg te gooien en probeer er altijd nog iets van te maken. Wist je dat je van restjes groenten een hele lekkere groentesoep kunt maken? Hier vind je een recept van zo’n No waste groene groentesoep.
Ingredients
- 1 kippenbout, gebraden
- 3 eieren
- 4 plakjes bacon
- 7 cherrytomaatjes
- 1 zakje rucola sla
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 tl mosterd
- peper en zout
Instructions
- Pluk het vlees van de kippenbouten. Kook de eieren en bak de bacon krokant.
- Snijd de tomaatjes doormidden.
- Leg wat rucola sla op een bord, leg hierop het kippenvlees, halve eieren en plakjes bacon.
- Meng de mosterd door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Lepel hier en daar wat dressing op de salade en serveer meteen.