Deze Schwarzwalder Kirsch Trifle is een fantastisch nagerecht voor de Kerstdagen. Maak het een dag van tevoren, dan kunnen de smaken er goed intrekken. Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Een prachtig dessert wat de show zal stelen op de Kersttafel. Het voordeel van dit dessert een dag van te voren maken, is dat je de dag zelf geen crisis hebt omdat je nog een toetje moet maken. Als er kinderen aan tafel zitten, vervang dan de Kirsch voor het opgevangen kersensap. Gebruik wel Amarena kersen, deze zijn toch wel het lekkerst en geven dit nagerecht een bijzondere smaak.

Schwarzwalder Kirsch Trifle

Is het geen plaatje?

 

En nog heerlijk Kerst dessert is dit Kersttaartje met cranberry’s

Schwarzwalder Kirsch Trifle. Als je de show echt wilt stelen tijdens de Kerstdagen, maak dan deze overheerlijke Schwarzwalder Kirsch Trifle.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 45 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
Porties 8 personen

Ingredients
  

  • 200 gr pure chocolade (repen)
  • 3 eiwitten
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 chocolade cakes
  • 2 grote potten Amarena kersen zonder pit (720 ml)
  • 50 ml kirsch (of wat kersensap voor kinderen)
  • 1 pot kersenjam
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 100 gr pure chocolade

Instructions
 

  • Chocolademousse: Hak de pure chocoladereep in kleine stukjes en laat deze au-bain-marie of in de magnetron smelten (zachtjes smelten zonder te veel te roeren).
  • Klop de eiwitten stijf met 50 gram suiker. Klop daarna de 250 ml slagroom stijf met de rest van de suiker. Spatel voorzichtig de slagroom door de eiwitten (niet te veel kloppen!).
  • Spatel nu de gesmolten en iets afgekoelde chocolademengsel er doorheen.
  • Laten het mengsel opstijven in de koelkast.
  • Snijd de chocolade cake in hele dunne plakken. Smeer tussen twee plakken cake een laag kersenjam. Giet de Amarena kersen af en leg ze op de bodem van een grote glazen schaal.
  • Leg hierop de helft van besmeerde cakeplakjes. Besprenkel het geheel met de kirsch (of wat van het kersensap).
  • Verdeel de chocolademousse over de cake en zet dit vervolgens twee uur in de koelkast.
  • Leg daarna de rest van de cakeplakjes hierop.
  • Klop de 500 ml slagroom met de mascarpone, vanillesuiker en kaneel tot een smeuïg geheel en lepel dit op de mousse.
  • Laat de trifle minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Schaaf als decoratie wat pure chocolade er over.

6 reacties

  1. Hoi Marloes, Ik heb voor dit dessert een grote glazen schaal van 23 centimeter doorsnee en ongeveer 13 centimeter diep gebruikt. Met culinaire groet, Hanneke

  2. Hallo Hanneke,

    Waar heeft u dit mooie serveerglas gekocht? Of heeft u enig idee waar ik zoiets kan vinden toevallig?

    Groet, Anne

  3. Hallo Anne, dit serveerglas heb ik ooit eens gescoord in een kringloopwinkel. Daar kom ik regelmatig om dit soort dingen te vinden. Wellicht een tip om daar eens te gaan kijken. Met vriendelijke groeten, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating