Ga terug
+ servings
Schwarzwalder Kirsch Trifle. Als je de show echt wilt stelen tijdens de Kerstdagen, maak dan deze overheerlijke Schwarzwalder Kirsch Trifle.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 45 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr pure chocolade (repen)
  • 3 eiwitten
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 chocolade cakes
  • 2 grote potten Amarena kersen zonder pit (720 ml)
  • 50 ml kirsch (of wat kersensap voor kinderen)
  • 1 pot kersenjam
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 100 gr pure chocolade

Instructies
 

  • Chocolademousse: Hak de pure chocoladereep in kleine stukjes en laat deze au-bain-marie of in de magnetron smelten (zachtjes smelten zonder te veel te roeren).
  • Klop de eiwitten stijf met 50 gram suiker. Klop daarna de 250 ml slagroom stijf met de rest van de suiker. Spatel voorzichtig de slagroom door de eiwitten (niet te veel kloppen!).
  • Spatel nu de gesmolten en iets afgekoelde chocolademengsel er doorheen.
  • Laten het mengsel opstijven in de koelkast.
  • Snijd de chocolade cake in hele dunne plakken. Smeer tussen twee plakken cake een laag kersenjam. Giet de Amarena kersen af en leg ze op de bodem van een grote glazen schaal.
  • Leg hierop de helft van besmeerde cakeplakjes. Besprenkel het geheel met de kirsch (of wat van het kersensap).
  • Verdeel de chocolademousse over de cake en zet dit vervolgens twee uur in de koelkast.
  • Leg daarna de rest van de cakeplakjes hierop.
  • Klop de 500 ml slagroom met de mascarpone, vanillesuiker en kaneel tot een smeuïg geheel en lepel dit op de mousse.
  • Laat de trifle minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Schaaf als decoratie wat pure chocolade er over.