Salade Niçoise met romige basilicumdressing

De Franse klassieker Salade Niçoise wie kent hem niet? Voor het eerst gegeten aan de zuid-Franse kust en sindsdien staat hij elke zomer wel op het menu. Salade Niçoise is een salade gemaakt van vis (tonijn en ansjovis) en groenten zoals sperziebonen, tomaten, olijven, gekookte eieren, ui en olijfolie. De salade vind zijn oorsprong in de Franse stad Nice. Er zijn heel veel varianten voor deze salade, maar wat is nu de enige echte Salade Niçoise? Ik ben natuurlijk ook weer afgeweken van het ‘originele’ met dit Salade Niçoise met romige basilicumdressing recept. Maakt niet uit, als het maar lekker is.
Je kunt deze salade als lunch of op een warme dag als avondeten serveren.

 

Deze Salade met groene asperges en zalm heeft ook wel iets weg van een Salade Niçoise.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Salade Niçoise met romige basilicumdressing:

Salade Niçoise met romige basilicumdressing. Ik ben afgeweken van de 'originele' salade met dit Salade Niçoise met romige basilicumdressing recept.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 500 gr krieltjes
  • 500 gr haricots verts of boontjes
  • 4 eieren
  • 100 gr tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • 2 el kalamata olijven
  • 2 tl (gezouten) kappertjes
  • zeezout en versgemalen peper
  • 30 gr basilicum
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 50 ml olijfolie
  • 75 gr Griekse yoghurt
  • Zout en peper naar smaak

Instructions
 

  • Basilicumdressing: doe alle ingrediënten hiervoor in een blender en meng dit tot er een saus is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Spoel de aardappelen schoon en kook ze gaar in een pan met water en een beetje zout. Giet ze af en laat ze uitstomen en iets afkoelen.
  • Maak de boontjes schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet ze af en spoel ze na met koud water.
  • Kook de eieren in ongeveer 5 minuten. Laat ze in koud water schrikken, pel ze en snijd ze doormidden.
  • Spoel de tomaten af en halveer ze. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Giet het blikje tonijn af en leg de tonijn in het midden van het bord.
  • Verdeel de krieltjes, boontjes, ei, tomaat en olijven op het bord en bestrooi het gerecht met de kappertjes en een beetje peper.
  • Serveer de dressing er apart bij.
  • Bon appétit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating