Salade Niçoise met romige basilicumdressing. Ik ben afgeweken van de 'originele' salade met dit Salade Niçoise met romige basilicumdressing recept.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis
Keuken Frans
- 500 gr krieltjes
- 500 gr haricots verts of boontjes
- 4 eieren
- 100 gr tomaten
- 1 rode ui
- 1 blikje tonijn op olijfolie
- 2 el kalamata olijven
- 2 tl (gezouten) kappertjes
- zeezout en versgemalen peper
Basilicumdressing
- 30 gr basilicum
- 4 ansjovisfilets
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 50 ml olijfolie
- 75 gr Griekse yoghurt
- Zout en peper naar smaak
Basilicumdressing: doe alle ingrediënten hiervoor in een blender en meng dit tot er een saus is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
Spoel de aardappelen schoon en kook ze gaar in een pan met water en een beetje zout. Giet ze af en laat ze uitstomen en iets afkoelen.
Maak de boontjes schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet ze af en spoel ze na met koud water.
Kook de eieren in ongeveer 5 minuten. Laat ze in koud water schrikken, pel ze en snijd ze doormidden.
Spoel de tomaten af en halveer ze. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
Giet het blikje tonijn af en leg de tonijn in het midden van het bord.
Verdeel de krieltjes, boontjes, ei, tomaat en olijven op het bord en bestrooi het gerecht met de kappertjes en een beetje peper.
Serveer de dressing er apart bij.
Bon appétit!